KAGULA


Discovarey kanalda Queen Mary 2 gemisinin Fransız tersanesinden binlerce işçi tarafından uğurlandığını seyrettiğim gece rüyamda; muasır medeniyet otobanında sol şeritte hızla ilerlemekteyiz. Önümüzdeki Çin tüm selektörlerimize rağmen sağ şeride geçmemekte ısrar ediyor. Bütün ülkeler çok gerilerde kalmış. Nükleer enerji geliştirmesiyle övünen İran arabası bile arkamızda camdan attığımız bira kutuları lastiklerini yarmasın diye zikzak yaparak ilerlemekte.

Her yıl Nobel ödülleri bilim adamlarımızca alınmakta. Bir nobeli bilim adamımızla paylaşan bilim adamlarının ülkelerinde törenler yapılmakta. Tunceli teknokentte üretilen teknoloji ürünlerimiz dünya pazarlarını kasıp-kavurmakta.

Uzay araştırmalarını yaptığımız Bingöl Yıldız Şehrinde tasarlanan uzay mekiğimiz diğer ülkelerin uydularını Artvin Uzay üssünden fırlatmakta.

Mardin 3.defa olimpiyatlara aday.

Keşfedilen galaksi, okyonustaki ve amazondaki canlılara kurtuluş savaşı kahramanları, şehitler, bilim adamları, çiçek isimleri, politikacılar ve akrabalarının (eski alışkanlık ne de olsa) isimleri verilmiş artık yeni keşiflere isim bulmakta zorlanılmakta.

Derken, Rize Teknik Üniversitesi Uzay Bilimleri Fakültesinde yeni bir galaksiye isim aranırken akla Nobelli ama özünü kaybetmemiş fakat sandalyesine oturulmasından hoşlanmayan ve sürekli "kalk ula yerimden" diyen bilim adamının sözü akla geliyor. Ve bu galaksiye kagula adı konuyor.

Bkz.kagula..Nepal Lüzumsuz Bilgiler Ansiklopedisi…

Hiç yorum yok: