ADAM YERİNE KONMAK


İnsanı çözme, insan ilişkilerini anlamada yapılan bunca bilimsel çalışma, yazılan bunca kitap boşuna. Olaya sadece bir köşe yazarının bir cümlesi yeterli sanki. Çağlar boyu insanların bütün çabası “adam yerine konma” yazıyordu sanırım bu köşe yazısında.

Hak vermekle birlikte yaşamda bu kadar ağırlığının olacağını düşünmemiştim açıkcası. İnsanlarla karşılaştığım her sorunda insan ilişkilerini normal şablonlarla çözmeye çalıştığımda bu şablon imdadıma yetişmiştir.

Kadınları anlamak zordur, şöyle insanlar böyledir gibi olaya gizemli bir hava verme çabalarına da prim vermemek gerekiyor.

İnsana yüzeysel baktığımızda belki bu gizemli teori işimize yarayabilir. Ancak işin temeline inmek, ne olursa olsun çözmek azmindeyseniz karşımıza çıkan şey adam yerine konmak.

Ama bunun da bir bedeli var tabi ki. İşi çözene dek, önce ömrü boyunca adam yerine konmayanı adam yerine koyacaksınız, sonra o ömrü boyunca biriktirdiği komplekslerini kusacak, hiç kimse adam yerine koymadığı halde sizin neden onu adam yerine koyduğunuzu sorgulayacak, bütün sınavları geçtikten sonra size sırrını açacak. Para pul, yemek içmek hiçbirinin önemli olmadığını size anlatacak..

Hiç yorum yok: