ŞEHRİN ŞIMARIK ÇOCUKLARI!

Polisimiz, helikopterli suçlu takibi, yollarda uyuşturucu kontrolü gibi bir sürü yeniliği kullanmakla birlikte hala teknolojinin yetersiz kaldığı ve gücünün yetmediği bir kesim var. O da minibüs şoförleri.

Bugün yaptığım kısa bir minibüs yolculuğunda, üç defa kırmızı ışıkta geçmekten tutun da ayakta yolcu almak, tehlikeli şerit değiştirmek, durak dışı yolcu almak gibi yapmadığı yanlış kalmadı şoförün. Hatta yolun sağından gitmek dışında hemen hemen doğru hiçbir şey yapmadı demek daha doğru olur. Yolcular sağ şeritte beklemese eminim onu da yapmayacaklar.

Gördüklerimden sonra her türlü dayağı göze alarak, “şoför bey, bari arabanın önüne kırmızı da durmaz yazın da biz de ona göre binelim” demek zorunda bile kaldım.

Evet, bunca trafik polisi, fahri trafik müfettişi, mobese olan bir şehirde bu kadar yanlış hangi cesaretle yapılabiliyor? Öğrenciye, işçiye ve her türlü göstericiye en küçük hareketinde bile müdahale eden yüce devletimizin gücü minibüs şoförlerine yetmiyor mu? Nedir bu şımarıklığın sebebi?

Hiç yorum yok: