SÜRPRİZ YAPAN DEVLET!

Önce Gezi Parkındaki eylemcilerin çadırları zabıta memurlarınca yakıldı. Şimdi de Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşın bayram tatilinde oluşunu fırsat bilerek, gece yarısı ODTÜ Kampüsündeki tepki çeken yolu açmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de attığı twette, “arkadaşlar bana da sürpriz yaptı” demiş.

Kamu Görevlilerinin dolayısıyla devletin yaptığı her iş ve işlemde  “kamu yararını” gözetme yükümlülüğü vardır. “Kamu Yararı” hususunda bir tereddüt veya vatandaşla devletin anlaşmazlığı varsa bu sefer de yargı devreye girer ve yapılacak işlemde kamu yararı olup-olmadığına karar verir.

Bundan sonra ise devlet her şekilde bu işlemi gerçekleştirir. Bunu yaparken gerekirse gücünü de gösterir. Ancak devlet hiçbir zaman çadır yakmaz, vatandaşına tuzak kurmaz ve fırsattan istifade sürpriz yapmaz.


Kısacası, devlet yönetiminde vatandaşa gücünü göstermek değildir marifet. Marifet devletin vatandaşa adaletini göstermesidir. Aksi, devleti ayağa düşürmektir ve ayağa düşmüş devletin de kimseye hayrı yoktur.

Hiç yorum yok: