TUTMAYIN ASLANIMI!

İstanbul dışında yaşayan biri olarak, “Şişli’nin nesi meşhur” derseniz “belediye başkanı” derim. Zira Türkiye’de birçok büyük ilçe ve il belediye başkanının adı bilinmezken Şişli Belediye Başkanı herkesin malumu. Nedense medyanın yoğun ilgisi var Şişli Belediye Başkanlarına.

Bir başkanı film yıldızı olmasıyla,  diğeri yolsuzluklarıyla zihnimize kazınmışken, kerameti kendinden menkul  en son başkanı da kendinden öncekiler gibi sürekli gündemde.

Şişli’de yaşamadığım için, Eskişehir gibi bir belediyecilik efsanesi yarattı mı bilmiyorum. Zira basın o konuda bir bilgi vermiyor ancak kendisi sürekli gündemde. Önce parti kurmayı denedi olmadı, genel başkanlığa oynadı olmadı. Adeta patlayamayan bir yanardağ gibi nerede ve ne zaman patlayacağına karar veremiyor bir türlü. Patlasa da görsek içindeki volkanı.

Şimdi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için gündemde. Hem naz yapıyor hem de şartlar öne sürüyor. Sanki aday olabileceği on tane parti varmış da kapışılamıyormuş gibi tavır içinde.

Ben şahsen kendisinden de bu tavırlarından da fena halde sıkıldım. Diyorum ki, bu seçimde biri aday göstersin veya bağımsız aday olsun da alsın boyunun ölçüsünü. O da kurtulsun biz de.

Hiç yorum yok: