IRAK HARİTADAN SİLİNİYOR MU?

-Irak yine bombalarla sarsıldı. Elli ölü!

Gün geçmiyor ki böyle bir haberle uyanmayalım. Nedir bu Irak’ın hali ve neden patlıyor bombalar hala Irak’ta?

Önce 8 yıl süren İran’la savaş. Ardından Kuveyt’in işgali üzerine bir savaş ve ondan sonra da  “olmayan kimyasal” silahlar nedeniyle ABD işgali. İşgal bitti fakat hala bombalar patlıyor Irak’ta.

İran’a saldırdı, savaş bitti.

Kuveyt’i işgal etti, Kuveyt’ten çıkarıldı.

Kimyasal silah var denildi, işgal edildi, herhalde temizlenmiştir.

Saddam’ın yüzünden dendi, Saddam gideli 10 yıl oldu.

Petrolü var ondan dendi, herhalde bitmiştir paylaşımı.

Bölünecek dendi, bölüneli çok oldu.

Görüldüğü gibi Irak’ta her şey değişti. Değişmeyen, hala insanların ölüyor olması. Patlayan insanlar, patlayan arabalar ve ardı arkası kesilmeyen cenazeler. Sanırsınız dünyadaki bomba stoku Irak’ta yaşayanlar üzerinde imha ediliyor.

Peki, nedir bu Irak’taki ölümlerin nedeni? Ve nedendir Suriye’deki insani drama sessiz kalamayanların Irak’taki ölümlere gösterdiği derin sessizlik?

Irak’tan gelen her bomba ve her ölüm haberinden sonra olayı analiz etmeye ve oradaki insanların dramının ne zaman biteceğini anlamaya çalışıyorum. Fakat akıl, mantık, Allah bana ne verdiyse bunu anlamakta ve çözümlemekte yetersiz kalıyor.

Geriye bir ihtimal kalıyor: Irak’taki (Kuzeyi hariç) bütün insanları öldürüp oluşturulacak “insansız bölgeye” kuzeydekileri yerleştirmek ya da burayı insan dışındaki canlıların yaşadığı ve doğal hayatın sürdüğü bir yer haline getirmek.


Kısacası Irak’ı haritadan silmek!

Hiç yorum yok: