PİLOTLARIMIZ KURTULDU ŞİMDİ HEPİMİZ TEHLİKEDEYİZ!

Olay basit aslında: İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılıyor. Bu kişilerden ikisi daha sonra Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılıyor. 9 Lübnan vatandaşını elinde tutan ve adını "Kuzey Fırtınası Tugayı" olarak açıklayan grup, alıkonulan Lübnanlıların teslim edilmesi için Suriye hapishanelerinde tutuklu 371 kadının serbest bırakılmasını şart koşuyor.

Bizim pilotlar bu işin neresinde derseniz, kaçırılan Lübnanlıların yakınları, kaçıranlar üzerinde Türkiye’nin etkisi olduğunu düşünerek bizim 2 pilotu kaçırıyorlar ve dün itibarıyla amaçlarına da ulaşıyorlar. Pilotları verip akrabalarını alıyorlar.

Bu olay bizim Suriye’de ve Ortadoğu’da nasıl bir bataklığa saplandığımızın açık bir göstergesidir. Lübnanlıların bu başarısı pilotlarımızı kurtarsa da hepimizi tehlikeye atmıştır. Artık bundan sonra bölgede yaşanan her olay bizi içine çekecek demektir. Bundan sonra Ortadoğu’da bir şey yapmak isteyen, Türk vatandaşı kaçırarak veya başka bir şekilde Türkiye’yi kendi amacı için kullanmak isteyecektir.

Evet, pilotlarımızı kurtardık ama şimdi hepimiz tehlikedeyiz. Büyüklerimize duyurulur.


Hiç yorum yok: