KAPATIN ARTIK ÇENENİZİ!

Ben, milli bayramların vatandaşların isteyecek katılacağı hatta bütün yıl dört gözle bekleyeceği ve yıllarca hafızalardan silinmeyecek şekilde kutlanmasından yanayım. Son yıllarda, cumhuriyetin tehlikede olduğu düşüncesiyle olsa gerek vatandaşın törenlere aktif katılımı giderek artıyor.

Bu akşam da İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Boğaziçi Köprüsünde geleneksel olarak gerçekleştirdiği ışık ve havai fişek gösterisini izlemek üzere televizyon karşısında yerimi aldım.

Şimdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 76 milyonun vergisi ile bir gösteri gerçekleştiriyor. Boğazda gösteriyi çıplak gözle izleyebilenlerin sayısı diyelim on bin kişi olsun. Bütün İstanbul’un ve tüm ülkenin hatta yurtdışındaki vatandaşların da gösteriyi izleyebilmesi için televizyonların naklen yayını şart.

Bunu da yapıyorlar. Peki, nasıl yapıyorlar? Ekranın her yanında kanal logosu ve “canlı”, “boğazda cumhuriyet coşkusu” yazıları. Yetmemiş alttan sürekli geçen haber bandı. Ve spikerlerin bitmek bilmez, akşama dek haber bültenlerinde defalaca duyduğumuz ve adeta ezberlediğimiz bilgileri tekrarlayarak.

Gösterinin müziğini besteleyen Fahir ATAKOĞLU’nun gösterinin müziğe göre planladığını söylemesine rağmen spikerin sesinden müziği dinleyemeden izledim bu muhteşem gösteriyi.


Kardeşim, bütün yıl boyunca 15 dakikacık konuşmasanız olmaz mı? 15 Dakika haber bandı geçirmeseniz ve ekranda sadece gösterileri müzik eşliğinde verseniz ölür müsünüz?

Hiç yorum yok: