MUHARREM İNCE VE MELİH GÖKÇEK AYNI YERDE BULUŞTU!

Seçimler bitti, itiraz süreci devam ediyor. Bu konuda öne çıkan merkezler Yalova, Ankara ve Ağrı oldu. Yalova’da CHP Ankara’da AKP kazandı ancak öğrendiğimiz kadarıyla itirazlar devam ediyormuş. Ağrı seçimi ise yenilecekmiş.

Bu konu gündemdeyken geçen akşam haberlerde Muharrem İnce ve Melih Gökçek'in aynı şeyi söylemeleri dikkatimi çekti:

-İtirazı bırakın, yenilgiyi kabul edin. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış.

Kısacası, yenen parti, yenildiği yerde itirazı kendine hak görürken yendiği yerde bunu rakiplerine çok görüyor. Tam bir çifte standart örneği.

Benzer durum, idarenin yaptığı iş ve işlemler için dava açanlara ve bir kanunun iptali için Anayasa Mahkemesine gidenlere de söyleniyor. Adeta hak aramak ayıplanacak bir şeymiş gibi gösteriliyor.

Hukuk devleti iddiasındaysanız, itirazın bir hak olduğunu, bir işlem yaparken buna itirazlar olabileceğini, insanların bu konuda dava açma hakları olduğunu kabul edecek ve yaptığınız işlemlerin hukuka uygun olmasına dikkat edeceksiniz demektir.

Aynı şekilde, bir yasa çıkarırken de yasanın anayasaya uygun olmasına dikkat ederek, bir gün yasanın iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulabileceğini düşünmek durumundasınız.

İtiraz etmek, hak aramak ayıp değil medeniyettir. Kendinize hak gördüğünüz bir şeyi de başkalarına çok görmemek gerekir. Sonuçta hukuk bir gün herkese lazım olacaktır.


Ha, bu arada, mahkeme kararlarına da saygı duyulmaz sadece uyulur.

Hiç yorum yok: