EN FANATİK OKURUM ABD!

Blogumda yazımı yayınladıktan sonra ilk üç ziyaret hep ABD’den olmuştur. Başta pek hoşuma giderdi; hem uluslararası okuyucularım olmasından hem de yazı yayınlanır-yayınlanmaz okuyacak kadar fanatik okurlarım olmasından.

Sonradan anladım ki, ABD’de bir merkez ne yayınlarsam yayınlayayım kayda alıyor. Benim gibi bir adamı kayda alıp ne yapacaklar orasını da bilmiyorum.

Şimdi bu çerçevede son günlerde okuduğumuz haberleri sıralayalım:

-ABD dünyadaki bütün bilgisayarları izliyor veri transferi yapıyormuş.

-Bütün akıllı telefonlar ve bilgisayarlar bedava indirilen programlar vasıtasıyla “köle bilgisayar ve telefon” haline getiriliyormuş. Bunlar aracılığıyla (kullanıcının haberi olmadan) siber saldırılar ve veri transferi yapılıyormuş.

-Seçim öncesi kullanıcıların haberi olmadan sosyal medyadan yapılan paylaşımlar ve seçim gecesi bazı ajanslara yapılan siber saldırılar bu köle bilgisayar ve cep telefonlar aracılığıyla yapılmış.

Bu haberlere kadar ne güzeldi hayat; bir bilgisayar alıyorsun, bütün şarkılara, filmlere ve kitaplara bedava ulaşıyorsun. Programlara da para vermiyorsun. İndir babam indir. Yaşasın tatlı hayat.

Bu durumu anlatan güzel bir atasözümüz vardır bizim, “bayram değil seyran değil eniştem beni neden öptü” diye.

Anlaşıldı mı şimdi neden öptüğü.

Eğer siz teknoloji yerine laf üretirseniz, teknolojiye sahip olanlar, devletinizin, askerinizin  hatta vatandaşlarınızın şahsi bilgilerinize kadar ulaşırlar. Belki de verdikleri yanlış bilgiyle kendi kaçakçılarınızı terörist diye bombalatırlar, en gizli toplantılarınızı dinleyip internete koyarlar.

Ne demiş ünlü düşünür? Teknolojiye sahip olanlar, asla sevişmeyeceği eşeğin önüne ot atmaz!


Hiç yorum yok: