BU PERİNÇEK O PERİNÇEK Mİ?

Galiba eskilerden bir o kaldı. Demirel, Ecevit, Erbakan, Türkeş ve diğerleri. O nesilden aktif siyasette bir o kaldı.

Siyasi serüven uzun sürünce, aldığı yol da ilginç bir hal alıyor. CHP’nin solundan Bekaa ziyaretine, oradan ulusalcı-askerciliğe ve 6 yıl süren hapis hayatına.

Çok yakından izlemedim ancak zihnimde kalan bunlar. Cezaevinden tahliye olduğu gün yaptığı açıklamada çok sert bir muhalefetin ipuçlarını bulunca ülkemizdeki muhalefet boşluğunun dolacağını düşünmüştüm.

Ergenekon tutuklularının tahliye olmalarından sonra sert bir şekilde hükümete karşı muhalefetin başlayacağı sanırım benim gibi herkesin beklentisi idi. Özellikle de Perinçek’ten.

Geçenlerde Perinçek’in “paralel yapıya karşı hükümetin yanında yer alacağı” yönündeki haberi ciddiye almamış, bir dil sürçmesi veya medyanın haber çarpıtması olduğunu düşünmüştüm. Fakat bugünkü Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç hakkında söylediği “Kılıç anayasal kurumları değil devletin içine yuvalanmış suç örgütlerini savunan bir konuşma yaptı” şeklindeki sözlerini okuyunca şaşırdım. Demek önceki açıklaması dil sürçmesi falan değilmiş.

Birden aklıma basında okuduğumuz “Irak’ta idam edilen kişi Saddam değil ona benzeyen bir figüran” veya “Fethullah Gülen öleli çok oldu, bugünlerde görünen kişi ona çok benzeyen biri” şeklindeki komplo teorileri geldi.

Yaptığı açıklamalara bakılırsa bu bildiğimiz ve umduğumuz Perinçek değil. Acaba cezaevinden onun yerine ona çok benzeyen bir başkası mı tahliye edildi yanlışlıkla?


Bu Perinçek gerçekten o Perinçek mi?

Hiç yorum yok: