HAŞİM KILIÇ’IN EVİNDE TELEVİZYON VAR MI?

Bizim nesil çok çok sağlam çıktı; ömrümüze öyle şeyler sığdı ki, hala mantığımız yerindeyse ve beynimizin sigortası atmadıysa sağlam oluşumuzdandır. Yaşadıklarımızı on yıl önce bir söyleyen olsa “deli” derdik, şimdi şaşırmıyoruz bile.

Bizim nesil:

İlk savaşını ağalara karşı başlatan PKK’nın ağalar tarafından yönetildiğini gördü.

Kızıldere’den sağ kurtulan Ertuğrul Kürkçü’yü “meydanlarda sivil Cuma kılan” bir partinin milletvekili olarak gördü.

Enver Ören’in Ankara Temsilcisini Tansu Çiller’in Ekonomi Bakanıyla Ulusal Kanal’da program yaparken gördü.

Cumhuriyet Gazetesinde  günlük fal ve Adriana Lima’nın foto-galerisini gördü.

Fakat Haşim Kılıç’tan gördüğü zulmü hiç kimseden görmedi.

Haşim Kılıç kadar ülke gündeminde bu kadar yıl sürekli tartışmaların odağı olmuş biri daha var mı hatırlamıyorum. İlk tartışma Anayasa Mahkemesi Üyeliğine atanması sırasında oldu. Laik kesim, Kılıç’ın atamasını irticanın mahkemeyi ele geçirme hamlesi olarak gördü. Hatta bunu önlemek için Özal’a evinde televizyon olmadığı bile söylenmiş . Buna karşı Özal yüreklere su serpen şu açıklamayı yapmıştı:

-Baktırdım, evinde televizyon varmış!

Çağ ne kadar değişti görüyorsunuz. O zamanlar dini kanallar olmadığı için televizyon seyretmek belli kesim tarafından ahlaksızlık olarak görülüyordu. Şimdi ise evinde televizyon olmamak boş işlerle vakit geçirmemenin bir göstergesi olabilir ancak.

Kılıç bundan sonra sürekli tartışmaların ortasında olmaya devam etti. Kah hukukçu olmaması eleştirildi, kah Sezer’in atadığı onca laik üye tarafından nasıl başkanlığa seçilmesi. AKP’nin kapatılmadığı açıklamasını yaptığı anda yüzündeki sevinç ise hala zihinlerdeki tazeliğini korumaktadır.

Bir zamanlar atanması irticanın mahkemeyi ele geçirme hamlesi olarak görülen Haşim KILIÇ bugün yaptığı konuşma ile yine şaşırttı. Ortalık toz duman. KILIÇ’ı nereye koyacağını yine şaşırdı bizim nesil. Erdoğan’a karşı diğer kesimin cumhurbaşkanı adayı olması bile söz konusu.

Bu konuda galiba en doğru tespiti attığı twetle Barış Terkoğlu yapmış: 

-Mesele Haşim Kılıç'ın ileri gitmesi değil, Türkiye'de rejimin Haşim Kılıç'tan bile geriye düşmesi.


Hiç yorum yok: