MANSUR YAVAŞ’A TESELLİ İKRAMİYESİ!

Bir okuyucu olarak bana göre Türk Basınının en utanç verici manşeti, Sabah Gazetesinin bir zamanlar attığı “Naim’le Aysel evlensin” manşetidir.

Bulgar Zulmünden kaçmış bir halterci ile yine gördüğü zulüm nedeniyle ailesinden ayrı düşmüş, çekilen bir dizi sayesinde kavuşmuş bir kızı evlendirme çabası. Kısacası insanların acılarından bir magazin dizisi çıkarma çabası. Hala utanıyorum düşündükçe.

Bizim medya, asla insanları olduğu gibi kabullenemiyor. Onlara illaki başka unvanlar buluyor. O nedenledir ki, bir türkücü ve teknik direktörden imparatorumuz, Kapıkule’den ötede adı-sanı anılmayan megastarımız ve süper starımız var.

Bugünlerde de yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle önüne geleni cumhurbaşkanı adayı ilan ediyor. Ergenekon tutukluları için çözüm öneren Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İlker Başbuğ ve Meral Akşener  medyanın cumhurbaşkanı adayları arasında yerlerini aldılar.

Dün akşam seyrettiğim bir programda ise YSK önündeki zafer ve bozkurt işareti yapanları yan yana gören bir yorumcu, Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı ilan etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını şimdilik kaybetmiş görünen  Mansur Yavaş’a bir nevi teselli ikramiyesi.

Ama ne ikramiye; Yavaş’a Gökçek’i arayıp “Melih Bey, Çankaya Köşkünün çöpleri neden alınmadı hala” diye fırça atma imkanı.

İlahi medya, komedya!

Hiç yorum yok: