SEÇİMDEN SONRA ONBEŞ GÜN TATİL!

Saat 18’den beri haberleri izliyorum. Gözüm bir yandan da internette. Fena halde yorgunum. Seçime daha iki gün var ve bu iki gün nasıl geçecek, daha ne kadar yorulacağım bilmiyorum.

Tek yorgun olan ben değilim sanıyorum. Liderlerin bile sesi kısıldı, basbas bağıran ses sistemleri, dolaşan arabalar, adaylar, komplocular, kasetçiler, tapeciler ve ekrandaki yorumcular dahil herkes yorgun.

Sayın yöneticilerimizden ilk ricam seçim sonuçlarının onbeş gün açıklanmaması. Zira bu yorgunluğun üzerine, “kim neden kazandı, neden kaybetti “ şeklindeki seçim yorumlarını, sandık başında kaç kişi öldü haberlerini çekecek halimiz yok.

O nedenle diyorum ki seçim sonuçları açıklanmadan bütün ülkede 15 gün tatil ilan edilsin. Şehirler boşalsın ve herkes tatil yörelerine veya memleketine gitsin bir kafasını dinlesin. İnanın ülkenin buna ihtiyacı var.

Bu mümkün değilse hiç olmazsa aşağıda sıralayacağım önlemler alınsın:

-Twitterve  youtubeden sonra facebook, bloglar hatta internet de kapatılsın. Vatandaş onbeş gün süreyle paylaşacağı fotoğrafları çeksin, yazılarını yazsın.

-Liderlerin hiç biri onbeş gün ekrana çıkmasın ve konuşmasınlar.

-Adayların adı bile anılmasın. Belediyeler onbeş gün eski başkanlar tarafından yönetilsin.

-Ülkede partilere ait bütün afiş ve pankartlar kaldırılsın hatta parti binalarındaki levhaları bile kapatılsın.

-Bütün medya araçlarından sadece müzik (seçim dönemi kullanılanlar hariç) ve dizi yayınlansın. Açık oturum, haber, röportaj hatta başka şeyler çağrıştırmasın diye belgesel bile yayınlanmasın.

Çok şey mi istiyorum?

Hiç yorum yok: