25 MART KASET BAYRAMI!

Siz de “şu şamata bitse artık” diyenlerden misiniz? Bunca seçim gördüm böylesini görmedim. Demokrasinin temeli sayılan yerel yönetim seçimi o hale geldi ki, bu seçimde proje yok aday yok. Ne var? Kaset var, tape var.

Bakıyorum, seçim bürolarının kapısında proje yok.Lider ve aday fotoğrafları var. Konuşmalarda ve seçim kampanyasında da yapılacak işler yok tape var kaset var.

Oysa insan yerel seçimlerde proje görerek, maket görerek biraz hayal kurmak istiyor: metro hatları, parklar, spor tesisleri vs. Yapılmasa da hayali bile güzeldir.

Seçmen, kendisine hayal kurduran, ikna eden aday yerine parti liderinin tapesi kasetine göre oy verecek adaylara. O nedenle mevcut propagandalara rağmen kararını verememiş seçmen, dört gözle 25 Martı bekliyor. 25 Martta seyredeceği kaset ve dinleyeceği tapeye bakarak belediye başkanını, meclis üyesini hatta muhtarını seçecek.


Evet, 25 Marta bir gün kaldı. Halkımız ya çok büyük bir hayal kırıklığı yaşayacak ya da bundan sonra “25 Mart Kaset Bayramını” kutlayacak.

Hiç yorum yok: