OY VERMEYE ELDİVENLE GİDELİM!

Medyadan öğrendiğimize göre bazı parti ve adaylar, kendilerine oy verdiğini cep telefonu fotoğrafı ile belgeleyenlere 200-TL vereceklermiş.

Cep telefonu ile çekilen fotoğraflar mesaj yoluyla kolayca çoğaltılabileceğinden, “verilen oyu belgelemenin daha pratik bir yolu bulunabilir mi” diye düşününce “parmak izi” yönteminin daha garantili olacağını keşfettim.

Evet, kendisine verilen oyu 200-TL ile ödüllendirmek isteyen parti ve adaylar verilen oy pusulalarındaki parmak izlerine göre ödüllerini güvenli bir şekilde dağıtabilirler.

Peki, “eldiven nereden çıktı?” diyecek olursanız, komplocu ruhum, bunca telefonu dinleyenlerin istedikleri takdirde yine “parmak izi” yöntemiyle “kimin nereye oy verdiğini tespit edip fişleyebilir” diyor.

Şahsen ben bunu önlemek için oy kullanmaya eldivenle gideceğim. Ancak sadece benim eldivenle oy vermem beni kurtarmaz. Zira sandıktan parmak izi olmayan tek oy çıkarsa aldığım tedbir işe yaramaz ve kime oy verdiğim belli olur.


O nedenle çağrım herkese; verdiğiniz oy karşılığı 200-TL almayı düşünmüyorsanız benim gibi eldivenle oy kullanmaya gidin. İz bırakmayın ki sizi de verdiğiniz oy nedeniyle fişlemesinler.

Hiç yorum yok: