KAYIP UÇAK UZAYDA MI YOKSA?

İçerideki harala gürele arasında dışarıda bizi meşgul eden iki olay var biri Kırım diğeri 8 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala  Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcu ve 12 kişilik  mürettebatla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan uçak.

Kırım meselesini devlet büyüklerimize havale ettik ve birey olarak yapabileceğimiz şeyler sınırlı. O nedenle geçen akşam kayıp uçak meselesi kafama takıldı: uçağın sinyal sistemi kapatıldığı için uçak kaybedilmiş durumda. Hiçbir uçak ilelebet havada kalamayacağına göre ya bir yere indi ya da düştü. Ancak şu ana kadar 25 ülkeden ekiplerin bütün aramalarına karşın hala bir iz bulunamaması ve son olarak pilotun intihar etmiş olabileceği iddiaları aklıma kimsenin düşünmediği bir olasılığı getirdi.

Bildiğim kadarıyla uzay mekikleri özel tasarlanmış bir jumbo jet uçağı. Şimdiye kadar birçok defa uzaya gidip geldiler. Mekiklerin atmosferdeki ısıya dayanıklı tuğlalarla kaplanmış olduklarını ve yakıt tankları yardımıyla uzaya çıkabildiklerini biliyorum. Fakat madem pilot intihar etmiş olabilir ve madem şimdiye kadar düşen uçağa ait bir parça bulunamadı o halde neden pilot uçağı uzaya doğru sürmüş olmasın?

Sekiz saat uçabilecek yakıtı olan bir uçak uzaya kadar gidebilir kanısındayım. Gidemediyse ya  atmosferdeki sürtünme nedeniyle  meteorlar gibi küle dönmüştür ya da uçak uzaya varmayı başarmıştır ve mürettebat ile yolcular ömürlerinin son dakikalarını (oksijen bitene dek) dünyayı uzaydan seyrederek geçirmişlerdir. Ve şu anda da uzay boşluğunda yol almaktadırlar. Uzayda oksijen olmadığından büyük ihtimal cesetleri de hiç bozulmadan sonsuza dek kalacaktır.


Evet sayın yetkililer, uçağı yerde aramayın bir de uzaya bakın belki oradadır!

Hiç yorum yok: