İKTİSAT MEZUNU NE İŞ YAPAR?

İktisadı daha geniş anlamıyla İİBF’yi kazananların ilk karşılaştıkları soru “bitirince ne olacaksın?” sorusudur ve buna net bir cevap vermek mümkün değildir. İnsanın cevabını kendinin bilmediği bir soruya yanıt vermesi tabi ki zordur.

Fakülteyi kazandığımız yıllarda, eğitim fakültesini kazananın öğretmen, mühendislik fakültesini kazananın mühendis ve tıp fakültesini kazananın doktor olacağı belli iken iktisadı kazananın ne olacağı belirsizliğini korumaktaydı. Zira mezunlar neredeyse her işi yapıyorlardı.

“Dünyayı İktisatçılar Yönetir” sözünün avuntusu ile öğrencilik yıllarımızı geçirdikten ve kaçınılmaz işsizlik günlerimizden sonra hayata bir yerden başladık. Şu anda bir kamu kurumunda başmüfettiş olarak çalışıyorum. Arkadaşlarım arasında, akademisyen, bankacı, mali müşavir, müfettiş, yönetici, sanayici, tüccar, öğretmen, gazeteci, program yapımcısı gibi her meslekten insanlar var. Hayatını liseden edindiği mesleği ile kazanan olduğu gibi baba mesleğini yürüten ancak fakülteden aldığı eğitimle çok daha ileriye götürenler de var. Ama asla “hala işsiz” yok.

Bir şekilde herkes hayatın bir ucundan tutmuş vaziyette: hayatından memnun olanı da var olmayanı da. Olduğu yerden geri gideni de var sınıf atlayanı da. Tam anlamıyla bir çeşitlilik bir renklilik var iktisat mezunları arasında.

Bütün bunları neden mi anlatıyorum?

Efendim, benim de mezunları arasında yer aldığım Uludağ Üniversitesi, İİBF Mezunlar Derneği (UBİMED) kurulmuş. İlk iş olarak da bir dergi çıkarmışlar. Dergi, öyle bildik mezunlar dergisine benzemiyor. İktisat mezunlarının yaptıkları değişik işler ve hobilerinin çeşitliliğini yansıtan bir dergi olmuş. Dergi, diğer dergilere benzemediği gibi bir sayısı diğer sayısına da benzemiyor. Ama asla bir çorba da değil. Bir kimliği, bütünlüğü olan bir dergi. Amatör ruhun profesyonel bir ürünü kısacası.

Benim de yazı ve fotoğraflarımın yer aldığı dergi, ulaşılması kolay, zevkli, eğlenceli, renkli içeriği ile sizleri bekliyor.

Bir tık ötede:



Hiç yorum yok: