İLLE DE MAVİ OLSUN!

Bazen, ülkeyi yönetenlerin sorun çıkarma heveslisi olduğu düşüncesine kapılıyorum. Çok basit konular daima sorun olacak şekilde başlıyor sonra gelen tepkilerle düzeliyor. Hayat şöyle akıp gitmiyor kısacası.

Efendim, Cumhuriyet Gazetesinin 'Pembe ehliyet bize ters' başlıklı haberine göre, AB standardında hazırlanan pembe renkli yeni ehliyetlere mavi ayarı geliyormuş. 'Kadın kimliğini çağrıştırıyor' şeklindeki şikâyetler üzerine yeni ehliyetler yüzde 60 pembe, yüzde 40 mavi tonlarından oluşacakmış.

Yani, pembe olması sakıncalıysa yüzde altmış daha sakıncalı. Bu bizlere “light erkek” demek olur ki bizi bozar. Hele de yıllar önce İzmir’de Bülent Ersoy’un nikâhını kıydığı için eleştirilen belediye başkanının erkek bir meclis üyesine, “getir pembe nüfus kağıdı senin nikahını da kıyayım” dediği hafızalardaki tazeliğini korurken. Polisin “ehliyet ruhsat” dediği andaki sürücünün yüz şeklini şimdiden tahayyül edebiliyorum.


O nedenle sayın yetkililerimizden ricam, ehliyetimizin rengini değiştirmesinler. Pembeden vazgeçilemiyorsa da nüfus kağıdı gibi kadınlara pembe bize mavi renk ehliyet verilsin. Ve lütfen yaptığınız icraatlarda  da bizim hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurun.

Hiç yorum yok: