TÜRBANLI VEKİLLER HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI!

Günlerdir söylenen önemli gün sonunda geldi çattı. Şimdi bu tarihi günün yorumlarını izliyorum televizyonda ve ekrana çıkanların tamamında bir hayal kırıklığı gözlüyorum.

İlki, medyanın hayal kırıklığı: Bütün soru ve söylemleri mecliste olay çıkması üzerine. Yeterli kavga çıkmaması hayal kırıklığı yaratmış anlaşılan.

İkincisi, iktidar partisi yetkililerinin: Kadın vekillerin kanunun yasalaşmasının ertesi günü meclise teker teker türbanlı gelmemeleri, bugün toplu halde geleceklerini önceden bildirmeleri ve geldiklerinde yanlarındaki vekillerin kendilerini tebrik ederek olayı fotoğraflamaya çalışmaları, günün gürültülü bir şekilde “zapt edilen bir kale burcuna bayrak dikilmesi”ne çevirme niyetleri olduğunu göstermektedir. Bunca çabaya karşın yeterli gürültü çıkmaması, olayın istenen kıvamda bir mağdurun mağrur haline gelememesinin hayal kırıklığı yarattığı açıkça görüldü iktidar vekillerinde.

Muhalefet: En üzgünü onlardı. Yıllardır karşı çıktıklarının gerçek olmasına engel olamamalarına mı yansınlar, içinden geçenleri söyleyememelerine mi yansınlar bilemediler. Çaresizlik içinde onlar da “pantalon”a sarıldı. Sanırım bir süre de pantolon üzerine nutuklar dinleyeceğiz. Kadın memurlara pantolon giyme hakkı verileli kaç yıl oldu ama vekillerin bunca sene kendi söküğünü dikememeleri neyle açıklanır bilmiyorum.

Sonuncusu da benim hayal kırıklığım: Bundan tam otuz yıl önce fakültede okurken, sınıfımızda üç tane türbanlı, bir tane de cübbeli/sarıklı arkadaşımız vardı. Şimdi otuz yıl öncesine döndük diye seviniyoruz.

Bu otuz yılda,  el alem bilimde teknolojide nerelere ulaşırken biz kılık-kıyafet gibi lüzumsuz konularla meşgul olduk. Onlar, bundan sonra bizden türban talep ederler mi, demokrasilerini meclisinde türban giyilecek aşamaya getirmek için bizden yardım isterler mi bilmiyorum. Bildiğim, bizim onlardan teknoloji almaya devam edeceğimiz.

Dileğim, ülkem yarın yepyeni bir ufka uyanır inşallah. Ya da yine bulunur lüzumsuz bir konu ve otuz yıl sonra da bugüne döndüğümüze seviniriz.


Hiç yorum yok: