AĞIRLAŞTIRILMIŞ AUDİ!

Audi şirketi, zırhlı araçlarına bu ismi vermeyi düşündü mü bilmiyoruz ancak Türk insanı verdi bile. Bu çok beğendiğim deyim kime ait bilmiyorum ancak Facebook’ta Ümit Özdağ’ın bir paylaşımında geçiyor:

-İlker Başbuğ'a ağırlaştırılmış müebbet. "Muhtıra veren" Yaşar Büyükanıt'a ağırlaştırılmış Audi.

Sade vatandaşlar olarak, bize sunulan kısıtlı belki de yönlendirme amaçlı bilgilerle yaşanan olayları anlamaya çalışıyoruz. Sayın Özdağ da hepimizin aklından geçen bir soruyu sormuş. Umarım yanıtını bulabilir.

Ben, sadece yaşadığımız döneme ışık tutan bu güzel söz yabana gitmesin istedim. Fakat benim de aklıma takılan bir husus var. Hazır fırsattan istifade ben de onu sorayım.

Balyoz Davasının Yargıtay’dan onanmış kararında, MHP’den milletvekili seçilen Engin Alan’ın  diğer sanıklarla birlikte aynı cezaya çarptırıldığı görülüyor. Benim de buna itirazım var.

Darbe ne demek, parlamenter sistemi ve demokrasiyi güç kullanarak ortadan kaldırmak veya işlemez hale getirmek demek.

Diyelim ki paşa diğer sanıklar gibi darbeye teşebbüs etti ve başaramadı. Bu nedenle de yargılanıyor. Peki, bu arada ne yaptı paşa? Seçimlerde aday olarak milletvekili seçildi. Tutuklu olmasa ant içip görevine bile başlayacaktı. Kısacası, “paşanın en son iradesi, demokrasiye ve parlamenter sisteme bağlılık” olarak değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.


Yani, paşa darbeye teşebbüs ettiyse bile sonradan milletvekili seçilerek bu davranışıyla pişmanlık göstermiş durumdadır. O nedenle de hakkında pişmanlık hükümleri uygulanmalı ve diğer sanıklarla aynı cezayı almamalıydı diye düşünüyorum naçizane.

Hiç yorum yok: