MAKETZEDE


-Sadece aptallar aynı hatayı iki defa yapar!

Peki ya benzerini bir kaç defa yapanlar? Kırk altı yıl bazılarına göre bir şeyler söylemek için yetersiz gelebilir. Bana göre ise yaşamak için bile fazla bir yaş. O nedenle gitmeden tecrübeleri aktarmak, diyeceğimizi demek lazım. Zira bu kırk altı yıla  başta üç ihtilal, yüzlerce şok haber ve yeteri kadar da hayal kırıklığı sığdırdık. Hızlı geçti anlayacağınız. Bizden öncekilere göre daha çok şey biriktirdik ve o nedenle  gelecek nesile aktaracak çok şeyimiz var.

Bu yaşama kaç tane zede sığdı biliyor musunuz? Bankerzede, bankazede, off-shorezede, imarzede, borsazede, Fadılzede, kooperatifzede, bonozede. Bunun nedeni, "ben hıyarım" diyene tuzu kapıp koşmak. Daha çok kazanmak, karşıdan değer aktarma düşüncesi, çabası. 

Şimdi, baştan uyarayım da söyleyeceklerim bunlar dışında herhangi bir bilgiye dayanmıyor. Sadece hayat tecrübesi. Zede yaratan olaylara baktığımızda yoğun bir reklam bombardımanı görüyoruz. Eldeki bütün sermaye reklama harcanıyor. Reklamın etkisiyle elde tuzluk bir sürü insan çağrıya doğru hücum ediyor, paralarını yatırıyor. Ondan sonra hıyar da yok eldeki tuz da. Bir binanın önünde toplanıyorlar ve başlıyorlar bağırmaya:

-Devlet neden izin veriyor bunlara, neden denetlemiyor, paramızı isteriz!

Evet, bugünlerde bir reklam bombardımanıdır gidiyor. Tıpkı eski günlerdeki gibi.Tekrar ediyorum yine, bir şey bildiğimden değil ama sanki yakında maketzedelerimiz olacak gibi. Aman dikkat!

Hiç yorum yok: