ERKEKLER NEDEN KİLO ALIR?




Olayı bilimsel olarak açıklamak niyetine ve bilgiye sahip değilim. Konuya vakıfım ve gözlemlerim de doğru ancak bilimsel olarak bir iddiada bulunmasını bilmiyorum. Bilsem eminim bilim de bunu literatüre koyar. Ancak bu o kadar bariz, net herkesin bildiği bir şey ki o konuda tartışma yok, nedenleri konusunda rivayet muhtelif.


-Erkekler askerlikte ve yeni evlendiklerinde kilo alırlar.

Evet, bir kaç istisna dışında bu böyledir. Kendimden de biliyorum.Test ettim, yüzde yüz doğru.

Normalde bu iyi bir şeydir. Zira askerlikte kilo alınması, zor geçeceği tahmin edilen bir dönemin iyi geçtiğine yorumlanır ve memnuniyet yaratır.

-Askerlik yaramış.

-Ne de olsa düzenli bir hayat, çok yakıyorsun çok da yiyorsun ondan.

Bu yorumlar nedeniyle bu olay fazla irdelenmez, iyi bir şey, sorgulamaya ne gerek var. Belki de bambaşka bir nedeni olsa bile askerlikte kilo almanın, ne irdeleyen olur nedenini ne de sorgulayan. Bir erkeğin askerliğini yapmış olması da kilo alması da iyi bir şeydir, o kadar.

Bir erkeğin ikinci kilo aldığı dönem evliliğinin ilk yıllarıdır ki irdelenmesi gereken bu dönemdir. Neden bir erkek cazibesinin doruğunda iken ve bu cazibesi bir kadın tarafından taçlandırılarak evlenmişken hemen kilo almaya başlar.

Erkeğin annesi tarafından iyi bakılmadığı, evlendiğinde daha iyi yemek bulabildiği, dolayısıyla eşinin annesinden ona daha iyi baktığı iddiasını bırakın iması bile tehlikelidir. Her şeyden önemlisi anneler, erkeği doğumundan bir kadın tarafından seçildikleri, cazibelerinin doruğuna eriştikleri zamana kadar beslerler. Eğer iyi bir bakım olmasa erkek o boya o posa nasıl gelir? Kaldı ki kadınlar için çocuk doğduktan itibaren başka kimse yoktur. Kocalar, çocuk doğmadan ilk kilolarını aldıktan sonra ancak çocuk sayesinde yemek bulurlar masada.



Peki, yeni evlenen kadın ömrü boyunca bu anı beklediği, bütün maharetlerini dökme fırsatı bulduğu için mi erkeğe kilo aldırır? Öyleyse adam kilo aldıktan veya saçı döküldükten sonra neden kilo alamıyorlar? 

Ayrıca yılların tecrübesi anneden daha iyi yemek yapmaları, erkeğin neden hoşlandığını onu doğduktan beri tanıyan anneden daha fazla bilmesi mümkün mü?

Peki nedir bunun sırrı? En makul, mantıklı ve benim tarafımdan da hala geçerliliğini yitirmeyen, aksi henüz ispatlanamamış nedeni bir meslektaşıma ait olanı:

-Yeni evli kadın, başkaları da kocasını beğenip elinden almasın diye derhal cazibesini kaybettirmeye çalışır. Ya göbeğini çıkartır ya da saçını döker!

Bu iddiayı duyalı yirmi yıl oldu, bütün gözlemlerim bu iddiayı doğrular nitelikte. Siz de bakın etrafınıza, yeni evlenen erkeğin hızlı bir şekilde cazibe kaybına uğradığını görürsünüz. Ya göbeği çıkar ya da saçı dökülür. Bazı erkeklerin ise aşırı dozdan hem göbeği çıkar hem de saçı dökülür.

Nitekim bir otelin iskelesinde çayımı içerken nasıl olduysa kendimi konuşurken bulduğum ve bu iddiayı sorduğum altı kadın olayı doğruladığı gibi bir tanesi ispatını da yaptı:

-En başarılı kadın benim!

-Hangisi sizin kocanız?

-İşte şu şemsiyenin altındaki adam.

Yani ben bugüne kadar çok delil gördüm iddiaları ispatlayan ancak bu kadar kesinini görmedim. Fotoğrafını çekseydim bu yazıyı yazmaya bile gerek yoktu. Yattığı halde düzleşmeyen bir göbek ve ensesinin bir kaç santim üzerinden kulağa kadar dolaşan bir saç. Bize doğru dikkatli bakıyor, neden güldüğümüzü çözmeye çalışıyordu. 

Hiç yorum yok: