TURİSTE İYİ HAL KAĞIDI SORULSUN

Her gün bir haber, her gün gelmesi istenmeyen birileri. Nobelli yazar gelmiyor, islamiyet aleyhine konuşmuş yazmış. Bosna Katliamını övdü diye bir yönetmeni de apar-topar gönderdik. İşin ilginç tarafı bu iki kişi hakkında yeterli bilgiye de sahip değiliz. İddia edenlerin bildikleri de şüpheli.

Fakat gelme dediklerimiz ile git dediklerimiz hiç itiraz etmiyor. Belki de daha önceki olaylardan etkilenmişlerdir.

-Seni on sekiz yaşından küçük birine vurdururlar, sonra yakalarlar ve yakalayanlar yanında hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girerler. Hapisten çıkarmak için yasa çıkarırlar, hapisten çıktıktan sonra da televizyona  çıkarırlar kahraman yaparlar. Sen öldüğünle kalırsın.

Evet, son yıllarda bu konuda sicilimiz pek parlak değil. Bir takım insanlar, din adına, ülke adına birileri için ölüm fermanları çıkarıyor ve uyguluyor. Yıllar önce sırtında allah dövmesi var denilen bir barmeni göstermişti bir televizyon kanalı. Ertesi günü de cenazesini gösterdi. 

Önce Ermeni Kökenli bir gazeteci, sonra Trabzon'da toplam cemaati üçü nataşa olmak üzere beş kişi olan bir rahip ve de Malatya'da kitap dağıttıkları gerekçesiyle üç kişi daha öldürüldü.

Yapanların yaptıranların gerekçesini bilmiyorum ama bir diyanet yetkilisinin sözü kaldı aklımda:

-Eğer kitap dağıtmakla müslümanlık elden gidecekse sen daha fazla dağıt da gitmesin!

Bence de öyle. Eğer birileri istediğimizin, inancımızın karşısında iseler biz daha çok çalışalım öğrenelim öğretelim. Bırakalım insanlar eyleme geçmediği, başkalarının özgürlüklerini kısıtlamadığı sürece istedikleri gibi konuşsunlar, istediklerini yapsınlar. Düşünce düşünceyle yenilir. 

Bir de aklımın almadığı, ülkemizde bunlar olurken gelen turistlere ise hiç bir kısıtlamamız yok. Hatta onların yerleşmiş olanlarına kilise bile açıyoruz. İstediklerini yapmalarına göz yumuyoruz. Paranın hatırına da olsa bu hoşgörümüz sonucu ne din elden gidiyor ne de ülke. 

Bu gidişle, düşündüklerini beğenmediğimiz için gelmelerini istemediğimiz ya da geri gönderdiğimiz yazar, yönetmen gibi sanatçılara yapılanı turistlere de yapmak gerekir ki, iyi hal kağıdı istediğimiz turistlerden hiç birinin ülkemize geleceğini de sanmam.

Hiç yorum yok: