ZİHNİ SİNİR PROCELERİM



Uzun zamandır aklıma takılıyor. Zaten bir şey sorun olmaya başlamışsa çözümü de yakındır. Ancak sorunlarda önemli-önemsiz ayrımı yapmamak lazım. Sorun sorundur. Ben de çok önemli gördüğüm üç sorun hakkındaki çözümümü söylemek istiyorum.


Haşlama yemeğinin yanında ilik çekmek için pipet verilsin:

Lokantada çok güzel bir haşlama yediniz. Evde olsanız kimse görmez diyerek kemiği elinize alıp iliğini sömürerek kemiğin içinden çıkarıp afiyetle yersiniz. Ki en güzel yeridir. Fakat lokantada yemek yediğinizde, hem elle yemek yemek hem de kemiği sömürmek ayıptır. Kibarlık adına hem haşlamanın en güzel yerinden mahrum kalırsınız hem de güzelim ilikler israf olur.

Bu nedenle lokantalarda haşlama servisinde yemeğin yanına pipet verilirse (biraz geniş olanından) hem kibarlıktan vazgeçilmemiş olur hem de ilikler israf edilmemiş olur.

Pantolon cep astarları havludan yapılsın:

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri de tuvaletlerde yıkadığınız eli kurulamaktır. Tuvaletten sonra el yıkama huyumuz olmadığı için olsa gerek kurulamaya da önem verilmez. Eviniz dışında gittiğiniz tuvaletlerde kurulamak için kağıt havlu vs. bulma oranınız yüzde beşi geçmez. Bu nedenle  yıkadığınız elinizi 

mecburen 

cebinize sokarak kurulayabilirsiniz.

Dün aklıma geldi. Pantolon cep astarları havludan yapılırsa el kurulama derdiniz ortadan kalkar. Ellerimizi yıkadıktan sonra cebimize sokarak kolayca kurulayabiliriz. Havlu astar pantolonu kabarık gösterir derseniz ince havlu ya da özel imal edilmiş cep astarı ile sorunu çözebilirsiniz. 

Salata suyu fabrikası açılsın:

Yemeğinizi de salatanızı da bitirdiniz. Kaldı geriye salatanın suyu. Ki en güzel yeri. Ekmek banarak ya da kaşıkla salatanın suyunu da yiyebilirsiniz. Kibarlığa aykırı da değildir. Benim önerim, çok sevdiği için içtiği salata suyu az gelen ya da lokantalarda genelde bir porsiyona bölündüğü için suyu olmayan salata yemek zorunda kalan veya salatanın suyu için salataya katlanamayanlar için.

Şimdilerde her şeyin suyu çıktı. Gerçek anlamda da mecaz anlamda da. Meyve suyu fabrikalarında her şeyin suyu üretiliyor madem, salata suyu da üretilsin ya da salata suyu fabrikası açılsın ayrıca. 

Böylelikle salatanın suyunu çok sevenler de bol bol içebilsinler.

Hiç yorum yok: