BEYNİNE ESTETİK YAPTIRMAK


Tarih kitapları ve kişisel gelişim kitapları yöneten kişilere ait sözlerle dolu olmasına karşın, tarihin benim tanıklık ettiğim döneminde yönetenlere ait çok az söz vardır aklımda kalan:

-Sizi büyükşehir yapalım mı?

-Yapıldı efendim, yapıldı!

Evet, yönetenlere ait aklımda kalan tek söz bu ve yanındakilerin lideri yanlışından döndürme çabaları. Zira söz bir miting meydanında söyleniyor ve televizyonlar da canlı yayında. Halkımızın aklında da aynı sözler kalmış olmalı ki o lideri tekrar siyasete döndürme gayreti içindeler.

Benim yaşadığım dönemde en etkili sözleri liderler, siyasetçiler, bilim adamları değil sıradan halk söylemiştir.

-Rüşvetin belgesi mi olur ulan p…venk!

-Seni mermi manyağı yaparım!

-O, asıl beynine estetik yaptırsın!

Yukarıdaki sözler söylendikleri zamanlarda çok konuşuldu toplumu etkiledi, yönlendirdi. Bu yazıya neden olan söz ise bunlardan sonuncusu:

-O, asıl beynine estetik yaptırsın!

Bunu söyleyen estetikleri ile ünlü bir şarkıcının yeni boşandığı kocası. Anlaşıldığı kadarıyla şarkıcının yaptırdığı estetik ameliyatlar kocasını elde tutmaya yetmemiş.

Esasen ben zorunluluklar dışında estetik ameliyata karşıyım. Bunu insanın bir nevi kendi bedeniyle kavgası olarak görüyorum.  Biraz da doğallıktan uzaklaşma. Her şeyin organik olması için uğraşıyoruz ancak insanı doğallıktan uzaklaştırıyoruz.

Tarihi mezarların cinsiyeti, kafatasından daha ziyade de çene yapısından anlaşılsa da en önemli delil mezardan çıkan süs eşyaları. Anlaşılan kadın var olduğundan beri güzel görünme gayreti içinde. Bu anlaşılabilir bir durum. Peki, insanın ve özellikle kadının sürekli bedeniyle kavgası neyle açıklanabilir?

Türkiye ikinci güzeli olduğu halde estetik yaptırmanın mantığı nedir? Birinciyle arasındaki farkı kapatma gayreti mi?

Ya da bir akademisyen kadının dediği gibi; önce şişmanlatıp sonra zayıflatma ürünleri satarak şişmanlatırken sonra zayıflatırken para kazanma gayreti mi bu? İnsanları bedeniyle kavga ettirip sonra ameliyat ederek para kazanma gayreti mi?

Ben bir erkek ve bir insan olarak açıkça söyleyeyim. Şimdiye kadar gördüğüm estetikli insanlar bana hep ucube olarak görünmüştür. Baktığımda bir bütünlük olmadığı net olarak görülüyor. 

Nitekim milyonlar harcadığı halde ucubeye dönmüş insanlar görüyoruz. En son boşanan bir kadının estetikli fotoğrafını görünce o veciz söz aklıma geldi yine:

-O, asıl beynine estetik yaptırsın!

Hiç yorum yok: