ÖĞRENCİYE AF YOK DA VERGİ VE PRİM BORÇLULARINA VAR MI?

Başbakan bugün açıkladı:

-Öğrenciye sınırsız af yok, bitirdin bitirdin…

Sonuna kadar katılıyorum bu söze. Hayır, öğrenci velisi olduğum için değil, tembelliğe karşı olduğum için. Okul bir amaç değil araçtır. On yılını burada geçirmiş birinin ne amacı olabilir ki?

Fakat bununla kalmamalı. SGK Prim ve vergi borçlularına getirilen “sınırsız af”lar da kaldırılmalı.
Bu ülkede yasalara uyan, yükümlülüklerini yerine getirilenler devamlı enayi durumundadırlar. 
Şimdi kalmadı ama diyelim devlete yapmanız gereken bir ödemeniz var. Siz gidip ödüyorsunuz. Büyük çoğunluk ise son günü bekliyor. Son gün bir açıklama: yoğunluk sebebiyle süre uzatıldı. Ya ödeyen?

Bunun gibi SGK Primi ve vergi borcunu ödeyen de devamlı enayi durumundadır. Yasalara uyan vatandaş güç bela borcunu ödüyor. Ödeyemeyen faizi ile ödüyor. Belli bir kesim var ki bunlar asla ödemiyor ve devlet de bunlara sürekli af ve ödeme kolaylığı çıkarıyor. Ya faizi alınmıyor ya da borç yapılandırılıyor. Buna rağmen büyük çoğunluk yine ödemiyor ve yeni affı bekliyor.

Hayır, gerçekten ödeme güçlüğüne düşen ve çıkarılan aftan yararlananları kastetmiyorum. Başbakanın bahsettiği okulu bitirmeyen öğrenciler gibi borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirenleri kastediyorum.

Ha, bir de helal ve yasal kazanç dışında “varlık elde edenler” var ki bunlar için çıkarılan  yasaları ve sağlanan kolaylıkları anlamakta güçlük çekiyorum.


Sayın Başbakan, okulu bitirmemeyi alışkanlık haline getiren ve öğrenciliği meslek haline getirenler için çıkarmayı düşündüğünüz yasayı destekliyorum. Yalnız sizden ricam bu yasaya SGK prim ve vergi borcunu ödememeyi alışkanlık haine getirenlerle kara para sahiplerini de katın. Katın ki adalet sağlansın ve yasaların herkes için geçerli olduğu anlaşılsın.

Hiç yorum yok: