BENCE PARALARIN AHI TUTTU!

Gazetelerde bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutusu içinde çıktığı iddia edilen paraları görünce içim burkuldu. Hayır, paraların yanlış yerde bulunmaları değil içimi burkan, paraların pejmürde hali. Yani, neler yaşadılar, hangi ellerde dolaştılar da yıprandılar bu kadar?

İnanın düğünlerde havaya atılan, oynarken çiğnenen dolarlar bile bunlar kadar yıpranmamıştır eminim. Ya da cüzdan yerine cepte taşınanları bile.

Paraların çilesi bitmemiş olacak ki, aynı darphanede basıldıkları diğer dolarlar, bir dansözün göğsünde parfüm kokuları arasında sefa sürerken sen bir ayakkabı kutusunda ayak kokuları arasında çile çek. Olacak iş mi yani? Kütüphane rafında olmanın bu paralara ne yararı var? Entel mi görünecekler yani? 

Ayrıca ayakkabı kutusunun kütüphanede olması içindeki paralara statü kazandırmaz aksine kütüphanenin itibarını zedeler. Kitaplara sinen ayak kokusu da cabası. Bundan sonrası daha da vahim, rutubetli bir  adli emanet odasında geçecek ömürleri. Onlar istemez miydi bir banka kasasında gıcır gıcır otursunlar ya da bir mutlu olayla gündeme gelsinler.

Evet, haber doğru mu bilmiyorum ancak ayakkabı kutusundaki paraların hali ortada. Bence bütün yaşananların nedeni, bu paraları elinde bulunduranların bu paralara reva gördüğü muameledir. Ne demiş atalarımız:


-Alma paranın ahını, sonra çıkar ortaya deste deste! 

Hiç yorum yok: