HAKEM HAKLI

Ersun Yenal, Fenerbahçe’nin başına getirildiğinde, “Bu Fener seyredilir” diye bir yazı yazmıştım. Nitekim akşam maçtan dönen Galatasaray taraftarı oğlum, “baba ben ömrümde böyle güzel maç seyretmedim” dedi. Bugün okuduğum köşe yazarları da hemen hemen aynı fikirdeler.

Fakat maçta gösterilen iki kırmızı kart ve iptal edilen üç gol için değişik görüşler var. Maç berabere bitmeseydi manşetler tabi ki farklı olurdu. Hakeme gösterilen tepkiler bu kadar yumuşak kalmazdı. Zira böyle olursa yenilen suçu kime atacak?

Derbinin Hakemi Cüneyt Çakır’ın kariyeri malum. İzlediğim kadarıyla, gösterdiği iki kırmızı kart ve iptal ettiği gollerde haklı. Gözlemci raporunun da farklı olacağını sanmam. Fakat bundan önemlisi, artık seyircinin izlediği maçın skorundan çok aldığı zevke bakması ve takımların aldıkları sonuçlarla ilgili hakemi suçlamaktan vazgeçerek hatayı kendilerinde aramalarıdır.

Bugüne kadar spor basınında “hakem haklı” başlıklı bir yazı yazıldı mı bilmiyorum ancak bu ilk olsun ve devamı da gelsin. Köşe yazarları, takımlardan ve taraftardan çekinmeden doğruyu yazabilsinler bundan sonra.

Evet, inşallah bu maçtan sonra futbolumuzda bazı şeyler değişiyor ve futbolumuz güzelleşiyor. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: