BİR GECE ANSIZIN GİDEBİLİRİM!

Sosyal Medya öyle aniden girdi ki hayatımıza, ne olduğunu anlayamadan bambaşka bir dünyanın içinde bulduk kendimizi.

Önceleri her şey iyiydi: eski arkadaşlarımızı bulduk, uzakları yakın ettik, sınırları kaldırdık ve ulaşamayacağımız insan kalmadı. Koskoca bir dünyayı küçük bir ekrana sığdırdık. Herkes belli saiklerle arkadaş edindi kendine: eski okul arkadaşları bulundu, uzaktaki akrabalar her gün görüşülür hale geldi ve en önemlisi de gerçek hayattaki yalnızlığımıza son erdi sosyal medya.

Herkes kendine göre sebeplerle bu dünyada yerini alsa da kuralları koyan başkasıydı ve kısa sürede bu kurallarla isteklerimiz çatışmaya başladı. Baba ile oğulun arkadaş olamayacağı anlaşıldı. Sonra öğretmenle öğrencinin  sadece sınıfta iletişim kurması, amir-memur ilişkisinin ise işyerinde kalması gerektiği anlaşıldı.

Kısacası insanlar bilmedikleri bir dünyanın bilmedikleri bir yüzüyle karşılaştılar ve kısa sürede çözüm arayışına gittiler. Kimi ciddiye almadı sosyal medyayı ve o nedenle dert etmedi gördüğü olumsuzlukları. Kimi ise aşırı ciddiye aldı ve ıstırap çekmeye başladı.

Normal insan ilişkilerindeki kuralların sosyal medyaya yetmediğini görenler kendilerince çözüm bulmaya başladılar ve bunun sonucunda normal olmayan tepkiler göstermeye başladılar. Doğal olarak da normal insanlar gördükleri bu normal olmayan tepkilere normal tepki vermeye çalıştılar. Küsmeler, kırgınlıklar ortaya çıktı.

Ben de uzun zamandır sosyal medyanın içinde biri olarak sürekli bir gitme isteği duydum bu alemden. “Ne işim var benim burada” sorusunu daha sık sorar oldum. Zaman zaman da gittim. Fakat her seferinde de geri geldim. Zira her şeyin olduğu gibi sosyal medyanın da kötü tarafları olduğu gibi iyi tarafları var. Bizi kızdıran insanlar olduğu gibi çok sevdiğimiz insanlar var. Yani ne yardan geçebiliyoruz ne de serden.

Sonuç olarak, burası yepyeni bir dünya. Her yeni şeyde olduğu gibi deneye-yanıla ne olduğunu anlayacağız . Zamanla buranın da kendi kuralları oluşacak ve eskisi kadar gitme isteği duymayacağız belki de. Ya da ne bileyim bir gün gelecek ve aniden çekip gideceğiz o şarkıda olduğu gibi:


-Bir gece ansızın gidebilirim!

Hiç yorum yok: