KADROLU KAHRAMAN: SAVCI ZEKERİYA ÖZ!

Ergenekon Soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz zamanında çok eleştirilmişti. Yöntemlerinden, geçmişi hatta eşinin kıyafetine kadar çok konuşulmuştu. Ekrandaki yorumcular ve köşe yazarlarının bir kısmı için kahraman iken diğer kısmı için hukuku katleden kişiydi.

Bu yorumculara göre, bu savcıya baskı yapılmamalı ve koruma altına alınmalıydı. Bunun için yanlış hatırlamıyorsam kendisine başbakanın eski zırhlı makam aracı bile tahsis edilmişti.

Uzun süredir adı duyulmayan, pasif göreve alındığı iddia edilen Savcı Öz, dün başlattığı operasyonla yine gündeme oturdu. Akşam haberlerinde Kılıçdaroğlu’nun “umarım Deniz Feneri Soruşturmasını yapan savcıların başına gelenler bu savcıların başına gelmez” açıklamasını duyunca şaşırdım. Yine gazetelerdeki “savcılara baskı yapılacağı, bu amaçla HSYK’nın toplandığı” haberlerini görünce de. Ayrıca AKP Sözcüsünün “masumiyet karinesi gözardı edilmemeli” açıklaması da ilginç.

Anlaşılan, Savcı Öz aynı şekilde görevine devam etmekle birlikte, bu sefer daha önce hukuku katlettiğini iddia edenlerin gözünde kahraman, kahraman olduğunu iddia edenlerin gözünde de hukuku katleden kişi olacak.


Sayın Savcı ne kadar daha görevine devam eder bilmiyorum da benim merak ettiğim, görevini kahraman olarak mı yoksa hukuku katleden biri olarak mı bitireceği. 

Hiç yorum yok: