KABİNEYE TÜRBAN DA GİRSEYDİ KEŞKE

Bir zamanlar Fransızlar kabinede 14 kadın bakan bulunmasıyla övünürlerdi. Bizde ikiyi geçmedi maalesef. O da biri başbakan olduğu için herhalde. Bunun dışında genelde sadece kadından sorumlu bir kadın bakanımız oldu. Belki de erkekler bu bakanlığı yapmak istemedikleri için.

Dün akşam yapılan kabine değişikliğinde de kural değişmedi ve kadınlar kabinede sadece bir bakanla temsil edildi. Yine aileden sorumlu bir kadın bakan.

Bu beklenen bir şey olduğu için ben kimin bu bakanlığa getirildiğine değil kadın bakanımızın türbanlı olup-olmadığına baktım, değilmiş.

İran uzaya, Hindistan Mars’a ve Çin de aya giderken, ABD ve AB Uluslar arası Uzay Üssü inşa ederken, biz son otuz yılımızı türban tartışmaları ile geçirdik maalesef. Sonunda yasaklar kalktı ve türban bakanlar kurulu hariç her yere girdi.


Diyorum ki, keşke dün akşam yapılan kabine değişikliği ile bakanlar kuruluna bir türbanlı bakanımız girseydi de son otuz yılımızı heba eden bez parçası ile ilgili tartışmalar ilelebet hayatımızdan çıksaydı.

Hiç yorum yok: