TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DÜŞMANI YOKTUR!

Bunca yıl sonra şunu anladım ki, Türkiye’de doğrunun sesi yanlıştan az çıkıyor ve doğrunun sesi, yanlışın gür sesi arasında kaybolup gidiyor. Yanlış, yakalandığında milli manevi değerler arkasına saklanıp çoğunluğu arkasına alıp sesini daha çok çıkarıyor. Ta ki hep birlikte bir tokat daha yiyene kadar.

Efendim, bu sabah okuduğum bir habere göre Kuveyt’te yapılacak olan gayrimenkul etkinliğine hazırlanan dev Türk firmaları Kuveyt Ekonomi Bakanlığı’nın inceleme kararıyla şok olmuş. Kuveyt fuarı iptal etmiş. Gerekçesi ise Kuveytlilerin Türkiye’den konut alıp mağdur olmasıymış. Bir başka gazete de “Kuveyt’in bu kararı ile kurunun arasında yaşın da yandığını” iddia etmiş.

Şaşırdım mı, hayır. Zira bazı firmaların vatandaşı mağdur etmeleri bildik bir şey. Kuveyt de vatandaşlarının daha fazla mağdur olmaması için bu kararı almak zorunda kalmış.

Belki de şaşırtıcı olan bu: hükümetin vatandaşlarını mağdur edenlerden koruma kararı alması.

Şöyle bir geriye gidelim, çok fazla örnek vermeye gerek yok: ihraç ettiğimiz sebze ve meyvelerimiz standartlara uymadıkları için geri gönderiliyor, olimpiyatlarda madalya alan sporcularımız dopingli çıktığı için madalyaları geri alınıyor ve spor kulüplerimiz şike nedeniyle UEFA tarafından cezalandırılıyor. Bu gün de firmalarımız fuardan men ediliyor.

Bir vatandaş olarak onurumu kıran, yanlışı yapanın biz, cezalandıranın yabancı devletler olması. Anlayışımız değişmediği sürece onurumuz kırılmaya devam edecek maalesef.

Evet, olan olmuş daha fazla üzülmenin bir anlamı yok. Önemli olan bundan sonrası için ne yapılabilir onu düşünmek lazım.

İade edilen sebze ve meyvelerimizi kendi vatandaşlarımıza yedirerek, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” anlayışı ile verilen cezaları hepimize verilmiş kabul ederek, kısacası gerçekleri göz ardı ederek bunları önleyemeyiz.  

İhraç ürünlerimizi kendimiz denetleyerek, sporcularımızı dopingden uzak tutarak ve firmaların kendi vatandaşlarımızı da mağdur etmesini önleyerek çözebiliriz bu problemleri.

En önemlisi de yanlış yapanı kendimiz ayıklamalı, yapılan yanlışların bütün ulusa mal edilmesini önlemeliyiz.

Kendimizi kandırmayalım, zira bana göre “Türk’ün Türk’ten başka düşmanı yoktur!”


Hiç yorum yok: