ÇİFTİMİ KAYBETTİM, GÖREN VAR MI?

Evlilik kurumunun yanlış olduğunu düşünenlerden değilim. Daha geniş anlamda da kurumların değil onu oluşturan insanların yanlışları olduğu kanısındayım.

Etrafımızdaki evliliklerde yaşanan sorunlara derinliğine baktığımızda, hepsinde o kurumu oluşturan  insanların yanlışları ile karşılaşmaktayız. Kişilerin kendi hatalarını düşünmek yerine suçu evlilik kurumuna atmalarını kolaycılık ve sorumluluktan kaçma olarak görüyorum.

Esasen bizim toplumumuz hatta belki de insanlık, evlilik kurumuna göre dizayn edilmiş durumdadır. Diğer canlılarda da benzer bir durumla karşı karşıyayız. Galiba onun için deniyor “Allah insanı çift yaratmıştır” diye.

Sanılanın aksine evli insanın bekara göre daha özgür olduğunu düşünüyorum. Hele de kadınlar için. Yıllar önce bir arkadaşım evlilik kurumuna karşı olduğunu, kız arkadaşı ile evlenmeyeceklerini, birlikte yaşayacaklarını söylemişti. Ancak birkaç yıl dayanabildiler toplumsal baskıya. Şimdi boylarında çocukları var.

Buna rağmen birçok insan ya evlenmeyi başaramamakta ya da sürdürememektedir. Bir bayan şarkıcımız ise en son beşinci evliliğini yapmış durumdadır ve nasıl beceriyorsa evlendiği erkekler de hep ülkemizin en zengin en yakışıklı erkekleri.

Geçen gün İstanbul’da yaşayan güzelliği ile baş döndüren kız arkadaşım, güzel bir mesaj yazmış:

-20 Milyonluk bir şehirde doğum günümü yine yalnız kutlamayı başardım!

Bence de büyük başarı. 20 Milyonluk bir şehirde, 76 milyonluk bir ülkede ve hatta 5 milyarlık bir dünyada bunların yarısı kadar mevcut karşı cinsten bunca güzelliğine rağmen eşini bulamamak.

Evet, Allah insanı çift yaratmıştır. Ben de buna inanıyorum. Yani her insanın çifti, dünyada bir yerde yaşamaktadır. Ya algılarımızı açık tutarak ya da arayarak onu bulmak durumundayız.
Ya da olmadı verelim bir ilan:

-Çiftimi kaybettim, bulanların insaniyet namına…



Hiç yorum yok: