AYDIN LİSESİ MEZUNLARINDAN ÇOK GÜZEL HAREKETLER


2005 Yılında kurulan Aydın Lisesi Mezunları Derneği(ALMED),  Aydın Lisesinde okuyan maddi yönden durumları zayıf olan birçok öğrenciye elde ettiği kıt gelirler çerçevesinde burslar vermek, lisenin belli sorunları karşısında kamu ve özel kurumlar nezdinde girişimlerde bulunmak okul idaresi ile koordineli çözümler üretmenin yanı sıra kısa bir süre önce Lisenin geçmiş yıllardaki emektar öğretmeni Sayın Fatma Nihal KARAKAYIN Hanımefendinin, örnek bir davranış sergileyerek derneğe bağışladığı binayı restore ederek bir kültür evi haline getirmek için kolları sıvamış.

Bir süre parasız yatılı öğrencisi olduğum Aydın Lisesi Mezunlarının bu faaliyetleri beni de gururlandırdı.

Bu nedenle Sınıf Arkadaşım Hakan Genç’in Aydın Lisesi Mezunlarına yaptığı çağrıyı aynen iletiyorum:

“Takip ettiğim kadarıyla ve dernek yönetimindeki görüştüğüm arkadaşlar bu binayı restore ederek bir kültür evi haline getirmeyi düşünüyor. Bu noktada bu amacın gerçekleşmesi belli bir maddiyatı ve külfeti gerektiriyor. İşte bizler Liseliler olarak taşın altına elimizi koyalım. Derneğimizin bu faaliyetinin ve diğer faaliyetlerinin etkin bir şekilde gerçekleşmesine gönülden, yürekten katkı verelim.

Şu an itibarıyla sayfamızın üye sayısına baktım 756 kişi mevcut. Bu mevcutla , bizlerin vereceği destekle Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız her şeyi başarabilecek kudrette ve kabiliyette olacaktır.

Haydi gelin hep birlikte derneğimize sahip çıkalım. Üye olalım ya da destek verelim. Bu dernek ALMED hepimizin. Bizlerin katkılarıyla ileriye gidecek ve hayat bulacaktır.

Evet, burada birbirimizi görüyoruz, selamlaşıyoruz, eski arkadaşlarımızı buluyoruz. Bunlar çok güzel olaylar. İşte bu fırsatı imkanı bu sayfa ALMED sunuyor. Bu gücümüzü eyleme dönüştürelim. Daha çok yoksul, fakir öğrenciye derneğimiz burs versin. Bağışlanan binayı Aydın Lisemize, bizlere yakışır, örnek bir şekilde hizmete sunsun. Aydın'da liselinin adını her yere altın harflerle yazdırsın. Aydın'da bulunan diğer sivil toplum örgütlerine örnek olsun.

Kısacası çorbada sizlerin de bir tuzu olsun. Tuzunuzla kaynayacak pişecek çorba hepimize, herkese büyük bir haz, mutluluk verecek, bu çorbadan içenler dualarını bizden esirgemeyecektir.” 

ALMED Facebook  sayfası:
https://www.facebook.com/groups/2005almed/permalink/225838014238541/

Hiç yorum yok: