FLORYA’DA "TERİM" SESLERİ!

Fatih Terim, Galatasaray’la yollarını ayırmış. Bu vesileyle Cimbomdaki 3.Terim Dönemi de sona ermiş.

Terim, daha önceden Milli Takımın başına geçtiği için kendisi açısından bir sorun olmasa gerek. Hatta üzerindeki iş yükü azaldığı için iyi olduğu bile söylenebilir.

Kendisini ülkemize UEFA Kupasını kazandırdığı için takdir etmekle birlikte fazla sevmem. Özellikle kaybettiği maçlardan sonraki tavrını hiç beğenmem. Hatta “İmparator” lakabını fazla ciddiye aldığını düşünürüm.

Benim bu olay hakkında asıl söylemek istediğim Terim değil. Onun şahsında ülkemizde yaşanan bir kısırdöngüye itirazım var benim. Kabuk değiştirebilen, değişime açık bir toplum değiliz biz. Seçeneklerimiz sınırlı. Hele de futbol camiası için.

Sürekli bir kısırdöngü yaşanıyor ve bu durum bizim gibi çok fazla tekrar görmüş ileri yaştakilere fazla geliyor. Reçetemiz basit: takım yenildiyse teknik direktörü değiştir, olmadı başkan istifa etsin. Futbolcu eğlendiyse de takımdan kov.

Peki, yerine kim gelecek? Terim gider Denizli gelir. Aziz Yıldırım gider Ali Şen kadrolu yedek zaten. Bu kısırdöngü nedeniyle, futbolunu zevkle seyrettiğimiz ülkelelerdeki gibi 20 yıl aynı takımı çalıştıran teknik direktörlerimiz yok bizim. Doğal olarak büyük başarılarımız ve istikrarımız da. O nedenle her değişiklik bir umut olması gerekirken yaşamın tekrarlarından biri haline gelir ve bıktırır insanları.


Evet, Terim Galatarasay’la yollarını ayırmış. Hayırlı olsun. Umarım bu Galatasaray’da ve futbolumuzda yepyeni başlangıçlara vesile olur. Aksi takdirde alınan ilk yenilgiden sonra yine “Florya’da Terim sesleri” manşetleri atılır ve 4.Terim Dönemi başlar.

Hiç yorum yok: