İNSANLAŞMIŞ HAYVANLAR!

Yukarıdaki fotoğraf çok güzel değil mi? Hayallerimizdeki eve, kurmayı düşündüğümüz yuvamıza ne kadar da benziyor. Oysa o bir ev maketi değil kuş yuvası. Bu yuva bize güzel geldiği kadar kuşlara da güzel geliyor mu dersiniz. Aşağıdaki kapı, etrafındaki çitler ve güzel renkleri umurunda mı kuşların?

Onu beğenip yuva edinen kuş görmedim ama varsa önüne oturup caka satar mı komşularına? Bir çay içmeye çağırır mı oradan geçenleri? Ve en önemlisi de inşaata başlar mı hemen: kapısını, rengini değiştirmeyi, üzerine bir kat daha çıkmayı ve duvarlarını yıkıp genişletmeyi düşünür mü?

Tam bu düşünceler içindeyken gazetede bir haber okudum. ABD’de, borsa zengini ve çocuğu olmayan bir kadın, servetinin önemli bir kısmını köpeğine bırakmış.

Bu haber duyulunca ne oldu acaba? Bankacılar kulübesinin önünde sıraya mı girdi? Yoksa kredi kartlarını koyacak yer mi bulamadı? Veya kendisine on tane kulübe mi satın aldı? Ya da bir ton kemik aldı gerisini sokak köpeklerine mi bağışladı? Karşı cins köpekler bir başka mı bakmaya başladı kendisine?

Ne yaptı bilemem ama belki de şu an bankada onca parası dururken sokakta bulduğu bir kemiği yemekle meşguldür. Tıpkı yukarıdaki yuvayı beğenmeyip bir ağaç dalında pinekleyen serçe gibi.

Nereden çıktı bu diyecek olursanız, insanlıktan nasibini almamış insanlara hep hayvan deriz ya ben de düşündüm insanlaşmış hayvan nasıl bir şey olur diye.


Onlar kendi aralarında buna ne diyorlar bilmem ama görüyorsunuz ki hayvanlar için berbat bir şey olur insanlaşmak.

Hiç yorum yok: