KAN DONDURAN CİNAYETE KİMSE İNANAMIYOR(MUŞ)!

- Kan donduran cinayete kimse inanamıyor!

İzmir’in Aliağa ilçesinde iki kızı tarafından önce elektro şok cihazıyla bayıltıldıktan sonra bıçaklanarak öldürülen kadınla ilgili haberin başlığı bu.

Toplumun ve medyanın ikiyüzlülüğü beni iğrendiriyor. Sanki bu ülkede her şey yolundaymış da bu cinayet nerden çıkmışmış. Ben haberi okuyunca hiç şaşırmadım nedense. Zira her şey haberin içinde var zaten:

-Boşanılan üç koca ve “habersiz eve gelme denilen bir erkek arkadaş.(Kısacası, bir baba ve üç de üvey baba)

-Gecenin üçüne kadar birahanede garsonluk yapan bir anne.(Birlikte akşam yemeği yenilemeyen  bir aile)

-Vasıfsız kadınlara birahanede garsonluk dışında iş bulunamayan bir düzen. (Bu annenin başka işler bulduğu halde birahanede gönüllü olarak sarhoş kahrı çekmeyi tercih ettiğini hiç sanmam)

-Üniversiteyi kazandığı halde kaydını dondurmak zorunda kalan bir kız.(Muğla’da kalacak yer bulamadığı için kaydını donduran birçok öğrenciye rastladım. Muhtemelen bu nedenle veya ekonomik nedenlerle dondurmuştur kız kaydını)

-Dedenin ifadesine göre kadın satıcılığı yapan ve büyük kızını da satmaya çalışan bir baba.

Hayır, her zor durumda kalan cinayet işlesin dediğim yok. Hangi nedenle olursa olsun bir cana hele de bir annenin canına kıyılmasını tabi ki onaylamıyorum.

İtirazım, bunca zorluk ve anormallik yaşanan bir hayatta, işlenen bir cinayete şaşırılmış olması.

Bu ülkede böyle hayatlar yaşayan, zorluklar çeken milyonlar var. Biraz etrafımıza dikkatli bakarsak bu insanları görebiliriz ve belki bu insanlar için devlet başta olmak üzere elimizden bir şey gelir. Olayları böyle sahte gözyaşlarıyla, ikiyüzlülükle karşıladığımız sürece daha çok cinayetler işlenir ve biz de şaşırmaya devam ederiz.


Hiç yorum yok: