YEDİ YIL DAHA TERİM EZİYETİ!

Futbol Federasyonu, Fatih Terim’le 5+2 yıllık sözleşme imzalamış. Keşke ülkemiz ve futbolumuz için “hayırlı olsun” diyebilsek. Daha baştan, gerçekleşmesi mümkün olmayan bir şey için neden “hayırlı olsun” diyelim ki?

Bir defa sözleşmenin süresi sakat ve gerçekçi değil. Ülkemizde bir teknik direktörün bırakın beş yılı iki yıl bir takımın başında kalması mümkün mü? Bence sözleşme süresi 2+5 olsaydı daha gerçekçi olurdu. Ancak 2 Yılı atlatabilen bir teknik direktöre 5 yıl daha opsiyon tanınabilir çünkü.

Ben bir vatandaş olarak, 5+2 yıllık bir sözleşmeyle milli takımın başına bir teknik direktör getirilmesinden yanayım. Ayrıca yepyeni bir anlayışla ve yepyeni futbolcularla oluşturulacak bir milli takımın başarılı olacağı kanaatindeyim. Bu da ancak yeni ve mümkünse yabancı bir teknik direktörle mümkün olabilir. Yoksa defalarca milli takımın başına getirilmiş Terim’le değil.

Hayır, Terim’in Galatasaray’a defalarca şampiyonluk kazandırmış ve ülkemize UEFA Kupasını getirmiş olduğunu unutmuş değilim. Ancak artık ne dünya futbolu 13 yıl öncesinin dünya futbolu ne de Terim 2000 yılının Terim’i.

Ben Terim’in basını göz ardı ederek, eleştirilerden etkilenmeden, yepyeni bir milli takım oluşturabileceğini ve yepyeni bir futbol anlayışıyla milli takımımızı başarıdan başarıya koşturacağını sanmıyorum.  Kısacası son yıllarda Galatasaray’la uluslararası arenada ne yaptıysa onu yapabileceği kanısındayım.

Evet, federasyon Terim’le yedi yıllık sözleşme imzalamış. Bu keşke ülkemize yedi yıllık bir umut olabilseydi. Ancak korkarım yedi yıl daha Terim eziyeti  çekeceğiz.

Umarım yanılan ben olurum da kazanan ülkemiz olur.


Hiç yorum yok: