EKRANDA HASAT ZAMANI

Gelenek önümüzdeki seçimlerde de bozulmayacak anlaşılan. Geçen seçimlerde ekranda boy gösteren kim varsa seçimlerde aday olmuş bir kısmı da seçilmişti. Bir nevi iki seçim arasında ekranda boy gösterenler ödülünü almıştı.

Yoksa bugüne kadar “ekran ünlüsü” olduğu için seçilen birinin, seçildiği görevde bir efsane yarattığına tanık olmadık. Sadece, partilerine biraz oy kendilerine de iyi bir gelecek sağlamak dışında aklımızda kalan bir başarıları yok.

Evet, seçimler yaklaşıyor. Seçimde kasetler kadar ünlüler de başrol oynayacak anlaşılan.Ekranda bir şekilde boy göstermiş yorumcular, akademisyenler, deprem profesörleri, gazeteciler, şarkıcılar ve hatta bir tartışma programında azıcık görünenler bile adaylığa soyunacak.

Hayır, tabi ki her vatandaş gibi ünlü olanların da aday olma hakları var. Buna itirazım yok. İtiraz ettiğim, partiler sadece ekranda ahkam kesenleri değil, Müge Anlı ve Saba Tümer gibi programcıları, jüri üyelerini hatta yarışmacıları ve de dizilerde oynayanları da oynadıkları karakterlerle aday göstersinler.(örneğin Kanuni Sultan Süleyman isimli bir ilçe belediye başkanımız neden olmasın)

Kısacası, madem ekranda görünenler seçimlerde bu ünlerini hasada çevirecek, o zaman hasat adil dağıtılsın diyorum.


Hiç yorum yok: