APARTA DÜŞEN KADIN!

Bu ülkede en büyük korkum, bir sabah kendimi asla olmak istemediğim bir yerde bulmaktır. Hem de hiç bir şey yapmadığım halde ve haksız yere.

Efendim, iki gün öncesine kadar, yalnız yaşayan insanlar ve barınma sorunu çekenler için sığınacak ve rahat edilecek yerler olan apart evler, hiç umulmadık bir zamanda kendilerini hak etmedikleri bir tartışmanın içinde buldular. Hem de haksız bir biçimde.

İki gün önce başlayan gereksiz bir tartışma, yerini bu sabah okuduğumuz “Apartta oturan 5 kadına fuhuş baskını” haberi ile yepyeni bir boyut kazandı.

Haberi okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm: bu kadar kolay mı kelimelerin bir anda anlamını yitirmesi ve bu kadar kolay mı insanları toptan zan altında bırakmak?

Tamam, apart evler yalnız yaşayanlara barınma olanağı verdiği gibi bazı yanlış işlere mekan olmuş olabilir ancak nedir bu kelimeleri yok etmedeki bu acelecilik?

Ne düşünecek oğlunu-kızını güç şartlarda bir apart eve yerleştirmiş ana-babalar? Bir apart eve komşu olanlar?

Evet, ülkemizi yönetenler, bu ülkede yaşayan bütün vatandaşların canı, malı-mülkü ve namusu size emanettir. Tez elden sebep olduğunuz bu durumu düzeltin. Devletin olanakları ile yanlış yapan kim varsa üzerine gidin ancak masum insanları da koruyun.


Dizilerde ve filmlerde “aparta düşen kadın” karakterleri ortaya çıkmadan da bu sorunu halledin. Daha fazla geç kamadan.

Hiç yorum yok: