PKK'YA AF MI YOKSA ESİR DEĞİŞİMİ Mİ?

PKK ile görüşmeleri yürüten MİT’in eski müsteşar yardımcısı Cevat Öneş, yaptığı açıklamada,
"öncelikle dördüncü yargı paketi devreye sokulacak ve toplumun beklediği tahliyelere yanıt verilecek. ..Bu çerçevede sadece PKK’ya affı düşünmeyelim, Ergenekon ve Balyoz gibi siyasi davalar da bu sürece dahil edilecek" demiş.

Şimdi, PKK ile görüşmeleri yürüttüğü için konuya vakıf olduğunu düşündüğümüz Eski MİT Müsteşar Yardımcısının PKK'ya af konusunda görüş beyan etmesini anlarım. Fakat bu açıklamasına Ergenekon ve Balyoz sanıklarına da af getirileceğini sıkıştırmasını anlayamadım.

Birincisi, PKK'lılarla Balyoz ve Ergenekon Sanıkları neden aynı kefeye konuluyor? Biri bağımsız devlet kurmak için mücadele ediyor diğerleri darbeyle suçlanıyor.

İkincisi, taraflardan biri henüz silahını bırakmamış diğeri emekli veya tutuklu olarak bırakalı çok olmuş.

Tek ortak özellikleri zamanında birbirleriyle savaşmış olmaları. Herhalde devlet bunların dışında bir yerde ve birbiriyle kavga eden iki evladını kulaklarından tutarak kafalarını tokuşturmuş, şimdi de affetmeyi düşünüyor.

Ya da söylemeye dilim varmıyor ama eski subaylar bir şekilde içeriye tıkılmış şimdi de PKK'ya af getirerek bir nevi esir değişimi yapılacak.

Allah'ım sen aklıma mukayyet ol!


Hiç yorum yok: