BLOG OKUYARAK ZAMAN KAYBETMEK!

Bir yazıya yapılan yorum aynen şöyleydi:

-Neymiş, blog okuyarak zaman kaybedilmemeliymiş!

Blog yazan biri olarak benim yazıma yapılmasa da bu yorum beni çok etkiledi. Aslında, yazı kötü bir yazı değildi. Ancak okuyanda böyle bir his uyanmış anlaşılan.

Tabi ki yazan biri olarak, yazılarımızın hepsinin beğenilmesini, değer verilmesini beklemiyoruz ancak okuyucuda böyle bir intiba uyanması ve bu intibanın açıkca beyan edilmesi düşündürdü beni.

Yazarken de bu cümle hep aklımın bir köşesinde oldu. Bendeki sorumluluk duygusunu pekiştirdi.
Evet, yazan insan okuyucuda bu hissi uyandırmamalı, okuyucuya ve zamanını aldığı insanlara saygılı olmalı.

Fakat düşünüyorum da, blog yazarları olarak hepimiz amatörüz. İçimizden geleni, tarihe not edilmesi gerektiğini düşündüğümüzü ve bir refleks olarak yaşananlar hakkındaki fikirlerimizi/tepkilerimizi yazıyoruz.

Sayın Okuyucu, amatör olduğumuz ve acemiliğimiz nedeniyle hatalarımız olabilir. İstediğiniz tadı her zaman verememiş de olabiliriz. Ancak şunu bil ki, biz, “kendi fikrini değil söylemesi gerekeni söyleyen veya söylemeye memur edilmiş köşe yazarları” değiliz hiç olmazsa. Doğru veya yanlış, içimizden geleni söylüyoruz. Bunu yaparken de sizin zamanınızı boş yere almak niyetinde de değiliz. Toplumu belli bir düşünceye sevk eden toplum mühendislerinin emrinde değiliz ve hiçbir partinin/örgütün emrinde ise hiç değiliz.


Bizim adımız Hıdır, elimizden gelen de budur!

Hiç yorum yok: