KOŞUN KAVGA ÇIKTI!

Sokakta bir kavga varsa bütün başların oraya çevrilmesi normaldir. Bir maçta veya bir programda kavga çıkması da ratingi artırır doğal olarak. Hatta bazı programlarda sırf bunun için kavga çıkarıldığı, ünlüler arasındaki kavgaların da sebebinin bu olduğuna dair komplo teorileri vardır.

Bir de siyasiler arasındaki kavgalar vardır ki bunların amacı değilse de kavgadan medet umanların beklentileri farklıdır. İktidarla muhalefet arasındaki kavga normaldir ve bir siyasi sonuç yaratmaz. Parti içi veya iki muhalif parti arasındaki kavga da öyle.

Fakat iktidardaki bir partinin lideri ve iki numarası arasında bir kavga varsa bu tabi ki heyecan yaratır. Hele de o partinin anketlerde görünen oy oranı iktidarının devam edeceğini gösteriyorsa.

Kısacası, iktidarın, sadece kendi içindeki kavgalarla kendini iktidardan düşürmesi seçeneği kalmışsa normaldir bu kavganın heyecan yaratması. O nedenle sık sık gündeme gelir “cemaat-iktidar kavgası”, “başbakanla cumhurbaşkanı arasındaki görüş ayrılıkları” veya “başbakanla yardımcısı arasındaki kriz”.

Tarihte ender olarak aksi görülmekle birlikte ben bu krizden bir iktidar değişikliği veya parti içi bir  bölünme çıkacağı kanısında değilim. İktidarı değiştirmek isteyenler kendileri bir şeyler yapmak zorunda .

Hem neydi bu kavganın nedeni? Öğrenci evi meselesi. Yani türbandan sonra ortaya çıkan “gündem değiştirme” meselesi. Kavga da onun devamı hepsi bu.


Yani, Mesele ne kadar küçükse sonuçları da o kadar küçük olur.

Hiç yorum yok: