GİR ABİ GİR ALLAH AŞKINA!






Televizyonda bir tartışma programı. Sanıyorum müzik üzerine ve konuyla ilgili bir sürü insan da orada. Besteci, şarkıcı, yönetmen, yapımcı vs. Ben çok dikkatli seyretmiyordum ancak sakallı, aşırı kilolu ve gür sesli birinin bağırmasıyla dikkatimi oraya verdim: 

-Gir abi, gir şu CD’yi, gir Allah aşkına! 

-Giremeyiz, burası tartışma programı. 

-Gir bak, hem insanlar şarkı dinlesin, hem de patlayalım gitsin! 

Hani bir hikaye var ya; sahildeki deniz yıldızlarını bir adam teker teker denize atıyor. Yanındaki de itiraz ediyor: 

-Binlercesi var, birkaç tane atmışsın ne fark eder? 

Atan adam bir tane daha denize atıyor ve ekliyor: 

-Onun için fark etti! 

Evet, tartışma programında CD’sini dinletmek isteyen ünsüz şarkıcının da istediği tam olarak buydu; biri onu denize atsın ve her şey bambaşka olsun onun için. 

İşin açıkçası ben de kızmıştım o gece programı yönetene: 

-Giriversen ne olacak, bak adamın hayatı değişecekmiş! 

Aradan uzun bir zaman geçti. Bir yerel kanalda yayınlanan kliplerde tanıdık bir yüze rastladım. Biraz dikkatli bakınca klipteki şarkıcının o tartışma programındaki şarkıcı olduğunu gördüm. 

Anlaşılan geçen sürede o şarkıcı kasetini –CD’sini çıkarmış, klipini çekmiş fakat bundan bizim haberimiz dahi olmamış. Biraz şarkıyı da dinleyince anladım ki o gece tartışma programında o CD’yi girseler de bir şey değişmeyecekmiş. 

Hayır, ülkemizde bir yere gelmek için belli desteklerin olmadığını iddia ediyor değilim. Bir yere gelmek, bir şey olabilmek için mason, sabetayist, cemaatten olmak ya da hemşeri, meshep, milliyet desteği gerektiği bu ülkenin bir gerçeğidir. Bu konuda sayısız örnek vardır. 

Demek istediğim, nasıl bir arabanın çalışması için bir kıvılcım, biraz ivme gerekliyse insana da gereklidir biraz arkadan itmek, biraz da kıvılcım. 

Fakat o kişide belli bir yetenek ve ışık yoksa ve insanlarda da ona karşı bir beğeni yoksa ne kadar destek olursa olsun ve ne kadar parlatılırsa parlatılsın sonuç hüsrandır. 

Ne diyelim, hareketiniz için kıvılcımınız bol, ivmeniz de yeterli olsun!

Hiç yorum yok: