ERKEK YALAN SÖYLEYEMEZ

Bir gösteride duydum ilk bu sözü. Dayanağı şuydu; kadınlar küçük yaştan beri daha çok kısıtlandıklarından, kısıtlamaları aşmak için erkeğe göre daha çok yalan söylemek zorunda kalıyor. Bu nedenle yalan söylemekte daha tecrübelidirler. Oysa erkeğin kısıtlanması daha az olduğu için yalan söyleyemezler, söyleseler de hemen yakalanırlar. 



Başlangıçta bana da inandırıcı gelmedi. Ancak aşağıdaki hikayeyi dinleyince kesin emin oldum. Erkek olduğum, işime geldiği için değil, gerçekten öyle olduğu için. 

Birkaç aile toplanacak bir evde. Ev sahibi erkeğin de o akşam bir arkadaşının milli olmasına arabasıyla yardım etmesi gerekiyor. Eve gelecek bir arkadaşına rica ediyor. Eşime bir iş toplantısında olacağımı, biraz gecikeceğimi söyleyiver. Cep telefonu yok o zamanlar galiba kendi de arıyor evini, haber veriyor gecikeceğini. 

Kadının tam davet günü uzayan toplantı nedeniyle canı sıkılıyor, sık sık soruyor eşinin arkadaşına: 

-Ne toplantısıymış bu? 

-İş, fazla gecikmeyecekmiş, öyle söyledi. 

-Allah Allah. 

Birkaç saat sonra koca giriyor içeriye. Bir eliyle zafer işareti yaparken diğer elinde renkli bir poşet ve içinde gazete kağıdına sarılı bir parça peynir. 

Efendim olay şu. Koca, milli olacak arkadaşı ve iki kız buluşuyor. Arabayı koca kullanıyor ve hedef şehir dışındaki ormanlık alan. Milli olunmadan önce havaya girilmesi için şehrin çıkışındaki bakkaldan bir şişe şarap ve bir parça peynir alınıyor. Şaraplar içiliyor peynirin bir kısmı da yeniyor. 

Sonra milli olacak arkadaş kızla ormana giriyor. Diğer kızla koca arabada onları bekliyor. Sonra da kızlarla arkadaşını bırakıp evine dönüyor. Peynir ziyan olmasın diye de eve getiriyor. 

Allahtan arkadaşları hemen peynir poşetini yok ediyorlar da yakalanmıyor koca. Yoksa renkli poşet içinde gazete kağıdına sarılı bir parça peynirle iş toplantısından geldiğine karısını nasıl inandıracak. 

Siz söyleyin Allah aşkına; erkek yalan söyleyebilir mi?

Hiç yorum yok: