BEKARLARA NOTLAR: KONTRATAKTAN GOL YEMEYİN!


Sevgili Bekar Kardeşim,

Ben futboldan anlamam. Seyrederim sadece ve arada yorumlara bakarım. O nedenle anlatacaklarımda bir hatam olursa mazur gör.

Dediğim gibi, ben futboldan anlamam. Konuyu anlatmam, sana evlilikle ilgili bazı şeyleri daha kolay anlatma kaygısından kaynaklanmaktadır.

Biliyorsun, futbolda seyri en güzel ve uygulanabildiğinde en güzel oyun üç-beş-iki sistemidir. Takım toplu halde hücum eder toplu halde savunma yapar. Takım atağa geçer, topu kaptırdığında ise hemen rakip sahada savunma hattı oluşturur. Fakat takımın kondisyonu yetersizse ya da taktik iyi uygulanamazsa kötü sonuçlar doğurur. Siz rakip sahada savunma yapmaya çalışırken rakip takım uzun top ve hızlı bir adamıyla gol atabilir. Buna kontratak denir. Evet, gol atmayı düşünürken kontrataktan gol yiyebilirsin. Genelde büyük takımlar üç-beş-iki taktiği ile oynarken kondisyonu yetersiz, oyuncu bakımından zayıf takımlar katı savunma ile kontrataktan gol atarak sonuca giderler.

Şimdi, elin ekmek tuttu, yuva kurmaya hazırsın. Kendine göre standartların var. Hayalindeki eşi arıyorsun. Baştan uyarayım, tavsiyem aşık olmuş ayağı yerden kesilmişlere göre değil. Onlara zaten hiçbir tavsiye kar etmez. Dediğim mantık evliliği yapacaklar için.

Evet, hayalindeki eşi arıyorsun ve sürekli ataklar yapıyorsun. Kanatları kullanma, yerden kısa paslar vs. bütün taktikleri uyguluyorsun fakat bir bakıyorsun ki kontrataktan gölü yemişsin. Hiç hesapta olmayan biriyle evlenmişsin. O nasıl oluyor dersen; sen hayalindeki en iyiyle evlenmeye çalışırken, hayalinde olmayan ama seni isteyen biri zaaflarından yararlanarak seni ikna ediyor evlenmeye.

-Sarışın değil ama solcu!

-Öküz gibi ama parası var!

-Tipsiz ama şefkatli!

-Annemle arası çok iyi, annemi mutlu eden beni de mutlu eder!

-Bu çocuklarıma iyi davranır!

Bak etrafına, “bu bununla nasıl evlenmiş” dediğin çiftlerin hepsinde vardır bir kontrataktan gol yeme hikayesi.

Golü yediğini anladın, tam kurtulacaksın, bakmışsın bir çocuk. Tekrar bir kurtulma hamlesi, gelsin ikinci çocuk. Artık o saatten sonra da sana geçmiş olsun.

“Olsun, önümüzdeki maçlara bakarız” diyemezsin çünkü bu maçın telafisi, rövanşı yok. Öbür dünyada belki. O nedenle hücum ederken ya defansı sağlam tut, ya da kondisyonun yetersizse üç-beş-iki oynama! 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

İyi eş bulmanın formulü varmı?..Bu yazıyı okuduktan sonra bekar kalmaya karar verdim .. Eğer iyi bir eş bulmanın formulu varsa yazarmısınız?.

R.Erkan SEZGİN dedi ki...

Hemen acele karar vermeyin. Benim "bekarlara notlar" serisini okuyun:))

Adsız dedi ki...

E canım sen diyorsun ya işte, sözüm mantık evliliği yapacaklar için diye! Mantık evliliği yapılıyorsa sonradan vazgeçmeye çalışmak neden? Otursunlar paşa paşa..Hııııı, çekerim kulakları..İmza: Facebook'un yıldızı