ÖLÜ SAYISI DÜŞTÜ!

Yine bir facia ve yine ekran başındayız. Yalnız, facia maden ocağında mı medyada mı ondan emin değiliz. Zira şu an baktığım ekranda şöyle bir yazı var:

-Faciada ölü sayısı 20 değil 3.

Hayır, kazada ölen 20 kişiden 17’si dirilmiş değil. Her faciadan sonra olduğu gibi mikrofonu kapan “ölüm” gibi bir konuda ağzına geleni söylediğinden oluyor bu. Her yetkili ve yetkisiz kanal kanal gezerek açıklama yapıyor.

İlk sözüm yetkililere; sayın yetkililer, her olaydan sonra kanal kanal gezmek zorunda mısınız? Basın müşavirleriniz veya konuyla ilgili açıklama yapacak, basını bilgilendirecek görevliniz yok mu?

Eminim siz kanal kanal gezip açıklama yaparken, talimatınızı bekleyen görevliler ve yapılacak acil işleriniz vardır. Siz koordinasyon görevinizi yapın, göçük altındaki işçileri kurtarmaya bakın. Bırakın tv kanallarını başkaları meşgul etsin.

İkinci sözüm de yetkisizlere: Kardeşim, konuştuğunuz konu can. Vereceğiniz haber “ölüm” üzerine. Milletvekilisiniz “ekranlarda 20 kişi öldü” diyorsunuz ama isim vermediğiniz için aşağıda bekleyen 200-300 işçi ailesinin yüreğine ateş düşürüyorsunuz. “Yetkililerden aldığım bilgiye göre” diyorsunuz. Yetkilileri meşgul etmeyin ki işçileri kurtarabilsinler.

Bir olay daha var ki evlere şenlik: 11 Muhalefet milletvekili Soma’ya doğru yola çıkmışlar. İçlerinden biri “yolda olduklarını bildirdi ve işçilerin sağ kurtulmalarını temenni etti”. Ardından bu sefer yine aynı arabadaki başka vekil kanala bağlandı.

Artık bu kısımda isyan ettim: işçi can derdinde “yetkisiz” açıklama derdinde.

Biz ne zaman kriz yönetmeyi öğreneceğiz Allah aşkına?


Hiç yorum yok: