ÖCALAN MI ENGİN ALAN’I ÇIKARACAK YOKSA ENGİN ALAN MI ÖCALAN’I?

Nasıl bir ülkeyse burası, birbiriyle çatışan iki insanı yine aynı yerde buluşturmayı ve kaderlerini birleştirmeyi başardık. Tıpkı 12 Eylülde olduğu gibi.

Abdullah Öcalan da Engin Alan da şu an hapiste Yargıtay tarafından onaylanmış cezalarını çekmekteler ve çıkmalarına da daha uzun zaman var.

Bu arada 8 vekilden yedisi hapisten çıkınca Engin Alan’ın durumu tartışmalı hale geldi ve onu da çıkarmak için çareler aranmakta.

Bulunan ve seslendirilen en makul formül ise bir anayasa/yasa değişikliği yapılarak, “kesinleşmiş hapis cezalarını çekmekte olan milletvekillerinin cezalarının infazının dönem sonuna bırakılır” hükmünün getirilmesi.

Evet, bu formülle Engin Alan’ı hapisten çıkarmak mümkün. Fakat yapılacak bu düzenleme, ilk seçimde milletvekili seçilecek Abdullah Öcalan’ı da milletvekili seçilecek diğer hükmü kesinleşmiş mahkumları da  hapisten kolayca çıkarabilir

Artık Öcalan’ın “asılmamak şartıyla” Türkiye’ye teslim edildiğini bilmeyen yok. Nasıl verilen bu söz Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde idam cezası kaldırılarak yerine getirildiyse, Öcalan’a affın da Engin Alan’ı hapisten çıkarmak bahanesiyle yerine getirilmesi de mümkün.


Söylediklerim çok mu komplocu? O halde söyleyin bakalım, Mustafa Balbay mı hapisteki BDP’li vekilleri çıkardı yoksa BDP’liler mi Balbay’ı?

Hiç yorum yok: