SOMA FACİASINA GÖSTERİLEN TUHAF TEPKİLER

Soma Faciasına gösterilen en tuhaf tepki, kuşkusuz başbakanın kendisine yuh çeken vatandaşlara gösterdiği tepkidir. Bunu bir kenara koyuyorum.

İkinci en tuhaf tepki ise başbakanın müşavirinin bir vatandaşa gösterdiği tepkiye gösterilen tepkidir.

Efendim, başbakanlık müşavirinin bir vatandaşa gösterdiği olağan dışı tepkiden sonra gelişen olağan dışı (bu olaydan sonra müşavirin rapor alması, müşavirin AKP Sözcüsü tarafından savunulması, müşavir hakkında herhangi bir adli takibat yapılamaması) tepkiler, vatandaşı da doğal olarak kendi olağan dışı tepkisini göstermeye itti.

Bunlardan ilki, müşavirin doktora diplomasının iptali için mezun olduğu okula mail gönderilmesi kampanyası idi. Gelen yoğun talepler üzerine okul tarafından yapılan açıklamada adı geçen kişinin mezun olmadığı ve okula kayıt yaptırdıktan sonra okulu bıraktığı belirtildi.

Benimse aklıma takıldı: velev ki okulu bitirmiş olsaydı, yerde yatan birini tekmelemek doktoranın iptalini gerektirir miydi?


Müşavire gösterilen ikinci tuhaf tepki ise, bir yazarın müşaviri düelloya davet etmesiydi. Tabi ki bir kişiyi düelloya davet eden ilk yazar bu yazarımız değildi. Ancak merak ettiğim, şiddet, sözün bittiği yerde başladığına göre, yazarımızın sözleri bitmiş miydi ki müşaviri düelloya davet etti?

Hiç yorum yok: